Birlikte çalıştığın teknik adamlar ve izleyen tüm futbolseverlerin çok şey beklediği "Sami Can Özkan" kimdir?
1999 yılında Trabzon'da doğdum. İlkokulu Faroz Kaledibi’nde, Orta öğretimi ise Cudibey Ortaokulu’nda, Liseyi ise Erdoğdu Anadolu Lisesi’nde okudum. Şimdi ise Karadeniz Teknik Üniversitesinde Beden Eğitimi Öğretmenliği okuyorum. Üç kardeşiz. Benden büyük bir ablam bir de ağabeyim var. Babam memur emeklisi annem ise ev hanımı. 

Henüz 20 yaşındasın ve önünde uzun bir futbol geleceği duruyor. Sen bu geleceği nasıl planlıyorsun? Gelecekle ilgili hayallerinde neler var?
Öncelikle daha çok çalışıp yıllarca Trabzonspor formasını giymek istiyorum. Trabzonspor'da başarılı olursam Avrupa'da da oynamak isterim. Hayallerime gelirsek… Allah uzun nasip ederse bir gün dünyanın en iyi sol bekleriyle aynı kefede olmak ve adımın dünyada duyulmasını istiyorum.
Bu hayallerimin gerçekleşmesi için çok çalışıyorum. 

Futbola başladığın dönemden beri aynı mevkide mi oynuyorsun, yoksa değişik bölgelerde görev yaptın mı?
Futbola ilk başladığım Trabzonspor alt yapısında minikler kategorisinde Haluk hocam beni stoper mevkiinde oynatıyordu. Ancak daha sonra Salim Doğan hocam U11'de sol bekte bana görev verdi. Daha sonra sol açıkta da forma şansı buldum. Ancak asıl mevkiim sol bek. 



Günümüzde Bek oyuncuların önemi oldukça arttı. Savunmanın yanında hücuma da destek vermeleri zorunlu hale geldi. Bir bek oyuncusu olarak bu konuda sen neler söylemek istersin?
Yurt dışındaki bek oyuncularını takip ediyorum. Onlarda bek oyuncular bizim gibi ileriyi çok destekliyorlar. İleriye çıkan bek oyuncusunun da günümüzde değeri katlanıyor. Hücumu çok seven bir bek olduğumu düşünüyorum. İleriye çıktıkça öz güvenim artıyor. Yine de bir bek oyuncusunun savunmaya daha çok yardımcı olması gerekiyor. 

Kendi performansını nasıl değerlendiriyorsun?
1461 Trabzon'da oynadığım karşılaşmalarda inişli çıkışlı bir grafik çizdiğimin farkındayım. Ancak zaman zaman da çok iyi maçlar çıkardığımı söyleyebilirim. Kalan maçlarda hocamın bana görev vermesi halinde gösterdiğim performanstan daha iyi bir performans sergileyeceğime inancım tam. 



Ülkemizde yeterli sayıda ve kalitede sol bek yetişmediği yönünde bir kanı var buna katılıyor musun?
Türkiye’de maalesef böyle bir gerçek var. Bunun sebebi belki sol ayaklı futbolcu eksikliğinden veya bek oynamanın zorluğundan olabilir. Günümüz futbolunda bekler hem ileride hem geride iyi olmak zorunda. Bir gerçek var ki o da Türkiye'de yerli sol bek eksikliği çok fazla. Ancak gerçekten çok iyi sol bekler de var. Bunlardan birini örnek verecek olursak Caner Erkin. Bu futbolcunun oyun tarzını beğeniyorum. 

Oynamadığın zaman hiç yılmıyorsun ve kendini hep hazır tutuyorsun. Bunun için ekstra ne çalışmalar yapıyorsun?
Forma giymediğim zamanlarda, aradaki farkı minimuma düşürmek için oynayanlar gibi antrenman yapıyorum. Ama maç kondisyonu bambaşka bir şey.  Antrenmanlarımın dozajını teknik ekibimizle ayarlıyoruz. Ekstra çalışmayı çok seviyorum. Mesela antrenmanlar haricinde daha zayıf olan sağ ayağımla ilgili devamlı çalışma yapıyorum.

Trabzonspor alt yapısından bu zamana kadar çalıştığın teknik adamlar arasında sana en çok şey katan en etkilendiğin hoca kim oldu?
Bu zamana kadar birçok hocayla çalışma fırsatım oldu. Trabzonspor altyapısında oynarken üzerimde çok emekleri olan bana her zaman yardımcı olan Salim Doğan ve Salih Tekke hocalarımı unutamam. Profesyonel anlamda söylersem çalıştığım teknik direktörler arasından en etkilendiğim Ünal Karaman. Çok hırslı, disiplinli, istekli ve gençlerle ilgilenen eksik yanlarımızı söyleyen biriydi.



Takımda mevkiin için rekabete girdiğin biri var mı?
Tabii ki her futbolcunun olduğu gibi benimde var. Trabzonspor alt yapısında beraber oynadığımız Abdurrahim Dursun ile aramızda tatlı bir rekabet var. Ancak bu hiç bir zaman bizim dostluğumuzu ve arkadaşlığımızı etkilemedi.  

Futbolun hayatınızdaki konumu nedir? Ailen ve arkadaşlarınla ne kadar vakit geçirebiliyorsun?
Futbol benim hayatımın tamamı diyebilirim. Futbolu hem mesleğim hem de sevdiğim bir spor olarak görüyorum. Takımdaki arkadaşlarımla zaman geçirdiğim kadar ailemle ve sosyal arkadaşlarımla zaman geçiremiyorum.

Artılarını nasıl sıralayabilirsin? 
Kaybetmeye tahammül edemeyen bir oyuncuyum. Çok hırslıyım. Maçtan hiç kopmadan son dakikaya kadar mücadele ederim. Bir sol bek olarak hücuma iyi destek verdiğimi düşünüyorum. Fakat daha da iyi destek verebilirim. 



Sahada risk alan bir futbolcu musun?
Mevkiim gereği risk almamam gerekiyor. Bazen takımım için gözümü kırpmadan risk alırım. 

KTÜ'de okuyan bir futbolcu olarak eğitimin bir futbolcunun gelişmesinde ne gibi önemi var? 
Okumayan bir insan psikolojiden, sosyolojiden anlar mı? İstersen sabaha kadar anlat, anlamaz! Eğitimsiz adam iyi futbolcu olamaz. Okul ile futbolu bir arada yürütmek zor değil. Bu nedenle insanlar futbol için okullarını bırakmamalılar. Eğitim şart. 

Büyük takımlarda ya da milli takımda oynamak hedeflerin arasında var mı?
En büyük hedefim Trabzonspor forması terletmek. Daha sonraki hedefim tabi ki Avrupa. Milli takım formasını giymek benim için çok büyük gurur olur.

Maçlar ve antrenmanlar dışında özel hayatında neler yapmayı seversin, hobilerin nelerdir?
Takım arkadaşlarımla bir yerde oturup kahve içerken futbol konuşmayı severim, sakin ortamları tercih ederim. Boş zamanlarımda bilgisayar oyunları oynuyorum. 

Kısa Kısa Soru Cevap
Takımdaki en hızlı futbolcu?
Burak Temir

Takımdaki ağabey?
Bahadır Han Güngördü

Takımdaki en yetenekli futbolcu?
Yağızcan Erdem

Takımdaki en hırslı futbolcu?
Serkan Asan

Takımda beraber oynarken en güvendiğin kişi?
İsmail Karakaş

Takımdaki en mücadeleci futbolcu?
Mert Kurt

Takımdaki en iyi şutör?
Doğukan Öksüz

Takımdaki en dakik futbolcu?
Ahmet Eren

Takımdaki en teknik futbolcu?
Müslüm Talşik