61SAAT HABER SERVİSİ - Getafe teknik direktörü Vicente Moreno, 1 - 0 kazandıkları Trabzonspor maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Moreno, “İlk yarıda içeri avantajlı giremedik. İkinci yarıda gol attık. bu zaferden dolayı futbolcularımızı tebrik ediyorum” diye konuştu. 

Moreno, Trabzonspor karşısında galibiyetin kendilerinde ne gibi hisler uyandırdığı sorusuna ise, “Yükselmek için bir üst tura çıkmak için farklı senaryolar vardı. Bu maçta ritmi yavaş şekilde yakaladık. Yavaş şekilde yükselttik. Bu tip maçlarda bu oyun faydalı” diye cevap verdi. 

ilk yarıda niçin risk almadığı şeklinde ki soruya Moreno, “bugün özellikle ilk yarı yaptığımız riskleri ikinci yarıya hazırlıktı. İkinci yarıda golü atarak maçı kazandık” dedi. 

Moreno, kimin yedek kimin as kadro olduğunu bilemedikleri sorusuna, “Oyuncu değişikliklerinin dozunu ayarlamak gerekiyor. Maçı bir gol daha atarak bitirmek istedik ancak maalesef olmadı” diye cevap verdi. 

Mata’nın neden oyundan çıktığı sorusuna ise, “topun kontrolünü elimizde tutmak istedik. Mata çok iyi görünmüyordu. Hasta gibi görünüyordu bu yüzden kendisini değiştirdik” dedi. 

Trabzonspor’un genç oyuncuları ile sahaya çıkmasına ise Moreno, “Öncelikle oyun tarzları hoşuma gitti. Çok hızlı ve dinamik oyuncuları vardı. Kazanmak istediler. Umarım antrenör kendilerine ilerde daha çok zaman verir” diye cevap verdi. 

Trabzonspor’un hafta sonu oynanacak Galatasaray maçını düşünerek sahaya genç ağırlıklı oyuncuların çıkmasının kendilerine avantaj sağlayıp sağlamadığı sorusuna Moreno, “Başka şansınız kalmaz. Antrenörde Türkiye ligi ve Avrupa ligi arasında tercih yapmak zorundaydı. Ligi seçmişler mantıklı olan da buydu” dedi.