Transferde önceliği savunmaya veren Yeşil-Mavililerde Yalçın'ın Beşiktaş ile büyük ölçüde anlaşması ile birlikte rota Giray'a çevrilirken, yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği bildirildi. Orhan Gülle'nin transferi ise an meselesi

Sezona iddialı bir kadroyla girmeye hazırlanan Çaykur Rizespor transferde ince eleyip sık dokuyor. Transferde ilk olarak Antalyaspor'dan Murat Duruer'i alarak startı veren Yeşil-Mavililer 10 Temmuz'da Erzurum'da başlayacak olan kampa kadar 2 futbolcunun daha işini bitirmek istiyor. Savunmanın göbeğine mutlak tecrübeli bir isim transfer etmek isteyen Yeşil-Mavililer önceliğini defansa verdi. Ç.Rizespor bir süredir  transfer etmek için büyük uğraş verdiği Yalçın Ayhan'a yeni bir teklif sunmuştu ancak Yalçın'ın Beşiktaş ile büyük ölçüde anlaşması ile birlikte rota Giray Kaçar'a çevrildi. Bonservisi elinde olan tecrübeli futbolcuyla yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği ve Giray ile transfer komitesi başkanı Koray Deniz'in önümüzdeki günlerde bir araya gelecekleri bildirildi.

Orta sahaya yeni sezon için ilk transferi olan Murat Duruer'i alan Çaykur Rizespor, bu bölgeye takviye yapmak için görüşmelerini sürdürüyor. Gençlerbirliği'nden Oktay Delibalta'dan vazgeçen Yeşil-Mavililer, Orhan Gülle'nin transferinde ise sona yaklaştı. Gaziantepspor ile sözleşmesi sona eren 22 yaşındaki oyuncunun transferinde hiçbir engel yok. Yeşil-Mavililer her an mutlu sona ulaşabilir. Öte yandan Mehmet Özdilek'in transferine onay verdiği 20 yaşındaki Sinan Gümüş içinde temaslar devam ediyor. Almanya'nın Stuttgart takımıyla olan sözleşmesi sona eren Sinan ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği, transferinde bazı pürüzler olduğu, bunlar giderildiği taktirde imzaların atılması bekleniyor.