61SAAT SPOR SERVİSİ - Trabzon temsilcilerinden Hekimoğlu Trabzon, TFF 1. Lig ekiplerinden Giresunspor’un başarılı orta saha oyuncusu Samet Yalçın'ı 2 yıllığına kiraladı.

Hekimoğlu Trabzon'dan yapılan açıklamada '' Kulübümüz TFF 1. Lig ekiplerinden Giresunspor’un başarılı orta saha oyuncusu Samet Yalçın ile anlaşmaya vardı.2 yıllığına kendini kırmızı lacivertli renklere bağlayan yetenekli futbolcunun imza töreninde Kulüp Futbol Şube Sorumlumuz Semih Hekimoğlu hazır bulundu. '' ifadelerine yer verildi.

Hekimoğlu Futbol Şube Sorumlusu Semih Hekimoğlu imza töreninde yaptığı açıklamada, “Samet liglerde rüştünü ispat etmiş değerli bir futbolcu arkadaşımız. Kendisi aramızda görmekten son derece mutluyuz. Hem karakter hemde futbolcu yapısıyla kulübümüze çok katkılar yapacağından şüphemiz yok. Kendisini kırımız lacivertli forma altında başarılı sezonlar diliyorum” dedi.

Samet Yalçın’da yaptığı açıklamada, “Öncelikle transferimin gerçekleşmesinde katkısı bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Hekimoğlu Trabzon FK ailesine katıldığım için çok mutluyum. Bende bir Karadenizli bir Giresunlu olarak bölgemin takımında forma giymekten son derece gururluyum. İnşallah takım halinde hedeflediğimiz noktaya hep birlikte ulaşacağız” dedi.

SAMET YALÇIN KİMDİR?

Aslen Giresun Dereli’li olan Samet Yalçın 3 Mart 1994 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. 

Futbola lisanslı olarak İstanbul amatör lig takımlarından Şirintepespor Kulübünde başlan yetenekli futbolcu, 2015 yılında kadar amatör olarak çeşitli kulüplerde forma giydi.

2015 yılında ise ilk profesyonelliğini Giresunspor’da yaşayan Samet Yalçın, Giresunspor’un bünyesinde kalarak birçok kulüpte kiralık olarak forma giydi. Sırasıyla Niğde Anadolu Futbol Kulübü, Muğlaspor, Bak Spor Kulübü ve geçtiğimiz sezonda Etimesgutspor ve Giresunspor kulübü formasıyla sahalarda ter döktü. 

TFF 3. Ligde 51, TFF 2.Ligde 55 ve TFF 1. Ligde 3 karşılaşmada görev yapan defansif orta saha oyuncusu bu müsabakalarda rakip fileleri 2 kez havalandırdı.