Eflatun TV’de programa katılan Gökdeniz, Trabzonspor’a 500 bin dolar verdiği borçla ilgili gelen soruya, "500 bin dolar… Evet doğru ama bu konuyu çok fazla gündeme getirmek doğru değil. Biz Trabzonluyuz, Trabzonsporluyuz. Kulübümüzün böyle ani gelişen bir şeyde ihtiyacı olursa o zaman ki şartlar elverişliydi ve yardım etmiştim. O zaman başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu'ydu. Futbolcu parasını alamayıp serbest kalacaktı. 1 veya 2 günlük zamanları vardı. Bende verdim. Hiç bir zaman demedim. Trabzonspor bunun geri ödemesini yaptı bana. Trabzonspor’un benim parama veya Ahmet'in, Mehmet’in parasına ihtiyacı yok” dedi. 

TÜRKİYE FUTBOL AÇISINDAN GERİ GİTTİ

Rusya’da yaşadığı dönemde Türkiye’de maçları takip ettiğini ifade eden Gökdeniz, "Rusya'da yaşadığım dönemde de maçları takip ediyordum. Bu 4 - 5 aydır Türkiye’de yaşamaya başladım. Canlı izleme fırsatım oldu. Çeşitli maçlara gittim. Türk futbolunun kalitesi çok düşük. Bizim dönemde futbol daha kaliteli, daha farklı oynanıyordu, daha hızlı oynanıyordu. Ama bu dönem biraz daha farklı. Sanki Türkiye futbol açısından geri gitmiş. 

STOPERLER UZUN TOP ATAMAZDI

Biz Trabzonspor’da oynarken stoperler uzun topla çıkamazlardı. Çıksa bir yerde Fatih bağırırdı, bir yerde ben bağırırdım, Hüseyin konuşurdu. Pas yaparak gelmek çok mantıklı. Uzun top diye bir şey yoktu. Futbol, oynanan bir oyun topta devamlı gezmesi gerekiyor. 

Hayalimde yurtdışında oynamak vardı. Bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Rusya soğuk bir iklim, soğuk bir ülke. İlk gittiğimde çok şaşırdım. 2 ay boyunca Gri hava. Ben alışmışım Bordo-mavide, maviyi görmeyi. Biz deplasmana giderken uçakla bulutların üstüne çıkıyorduk güneşi orada görüyorduk. 

TRABZONSPOR DÖVMESİ YAPTIRACAK

Rubin Kazan dövmemi yaptırdım. Trabzonspor dövmemi yaptıracağım. Rubin Kazan’da 5 kupa kazandım, onların da tarihlerini yazdıracağım.  Trabzonspor’da 2 kupa kazandık onların da tarihlerini yazdıracağım” dedi. 

TRABZONSPOR’DA RAKİPLER 2 - 3’DEN FAZLA ATMAYIN DERDİ

Gökdeniz, Trabzonspor’da şampiyonluk yaşamayı ister miydin sorusuna ise, "İstemez miydim? En fazla üzüldüğüm noktalardan bir tanesi o. Güzel bir kadromuz vardı. 2004 - 5 çok iyi sonuç alabilen kadromuz vardı. Fatih, Yattara, Szymkowiak katıldı. Hücum anlamında çok alternatif kadromuz vardı. Bir şekilde öyle deniyordu. Maçlardan önce koridorlarda 2’de bırakın 3'de bırakın. Rakip oyuncular söylüyordu. Yenersiniz zaten sıkıntı yok ama 2 - 3 yeterli diyorlardı. 

FATİH TEKKE OYNADIKLARIMDA EN YETENEKLİSİ

Fatih Tekke, benim oynadığı santraforlar arasında en yeteneklisiydi diyebilirim. Futbolu çok seviyordu. Onun saha içinde yapacağı her hareketi önceden tahmin edebiliyordum. Aslında saha dışında çok fazla muhabbetimiz yoktu. Ama saha içinde onun varlığını hissediyordum O bana rahatlık veriyordu. Ben biliyordum ki topu alacağım Fatih Tekke ilerde. Ondan bana gelir, benden ona giderse gol olur. Bunun rahatlığı vardı bizde” dedi. 

YUSUF VE ABDÜLKADİR İÇİN ERKEN

Trabzonsporlu Yusuf ve Abdülkadir’in suanda Avrupa’ya gitmeleri için erken olduğuna dikkat çeken Gökdeniz, "Yetenekli gençler. Suanda Trabzonspor’un geleceği diyebiliriz. Onların eğer etrafında bir takım oluşturulursa Trabzonspor bir 5 - 6 yıl şampiyonluğa oynar. Trabzonspor inisiyatif kullanıp satmak isterse bu sefer zor duruma düşebilir. Yetenekliler, çok gençler, inşallah bazen okuyorum hedefleri Avrupa’da oynamak. Bunlar güzel şeyler. Ama suanda giderlerse bence yanlış yaparlar. Daha henüz hazır değiller. Oyun anlayışla bana biraz zayıf geliyor. Daha çok kendilerini çalışmalarını gerekir” dedi.