Trabzonspor'un durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Ünal, "Trabzonspor önümüzdeki yıllarda kendi evlatlarıyla şampiyon olacaktır" dedi.
Burak Yılmaz ve Slimani'nin performansı...
Ünal, "Süper Lig'de şu anda tam anlamıyla forvet diyeceğimiz bir tek Burak Yılmaz var. Slimani'nin Premier Lig performansıyla şu andaki durumu arasında dağlar kadar fark var."dedi. 


"Diagne'ye verilen bonservis bence de fazla."
Ünal, "Diagne Kasımpaşa'dan yüksek bonservis bedeliyle Galatasaray'a transfer oldu. Bu bonservisi ücreti herhangi bir Türk santrforu verilseydi bunun dedikodusu mutlaka yapılırdı, bunu ben yaşadım. Diagne'ye verilen bonservis bence de fazla. Buna pazarlama ya da başka bir şey diyelim" diye konuştu.

"Trabzonspor'da iyi bir performans sergiledim
Gökhan Ünal, "Ben ilk sezonumda Trabzonspor'da iyi bir performans sergiledim. İlk sezonumda 15 gol, 15 asist kaydettim." dedi.

"Trabzonspor'dan istemeden ayrıldım"
Ünal, "Trabzonspor'dan ikinci yılımda istemeden ayrıldım. Trabzonspor gençlere yönelmeli. Sosa gibi yabancı oyuncular olmalı." açıklaması yaptı.

"Trabzonspor kendi evlatlarıyla şampiyon olacaktır" 
Ünal, "Trabzon halkından ricam; genç oyunculara sahip çıksınlar ve onları baskı altına almasınlar... Trabzonspor kendi evlatlarıyla şampiyon olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Slimani çok şey yapmak istiyor fakat..."
Ünal, " Slimani'nin eksiği tamamiyle konsantrasyon. Slimani çok şey yapmak istiyor fakat bazen bu durum ters tepiyor. Slimani adaptasyon süreci yaşıyor" açıklamasında bulundu.

Gökhan Ünal sözlerini şu şekilde tamamladı: 
Ünal, "Benim yarışta favorim Başakşehir. Süper Lig'de en beğendiğim golcü Burak Yılmaz" şeklinde konuştu.