87 günün ardından geri dönen Süper Lig'de lider Trabzonspor, 27. haftada deplasmanda Göztepe ile karşı karşıya geldi. Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Trabzonspor 3-1'lik skorla kazandı ve ara sonrasında mutlu bir başlangıç yaptı.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren goller, 16. dakikada Nwakaeme, 52. dakikada penaltıdan Ekuban ve 84. dakikada Abdülkadir Ömür'den geldi. Göztepe'nin tek sayısını 57. dakikada Alpaslan Öztürk penaltıdan kaydetti. Trabzonspor'da Guilherme, 28. ve 41. dakikalarda gördüğü sarı kartların ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve bordo-mavili ekip karşılaşmayı uzun süre 10 kişi sürdürdü.

 Bu sonuçla yenilmezlik serisini 12 maça çıkaran Trabzonspor, puanını 56 yaptı ve haftayı lider tamamlamayı garantiledi. Göztepe ise son 5 maçının 4'ünden yenilgi ile ayrılmış oldu ve 37 puanda kaldı.

Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacakken, Göztepe deplasmanda Yeni Malatyaspor'a konuk olacak.

SOSA KADROYA ALINMADI

Göztepe maçının kafilesine dahil edilerek İzmir'e götürülen Sosa, sağlık ekibi ve teknik direktör Hüseyin Çimşir'in yaptığı son değerlendirmenin ardından Göztepe maçının kadrosuna dahil edilmedi.

--Haber reklamdan sonra devam ediyor-- Jose Sosa, 26 haftası geride kalan Süper Lig'de 11. haftada Trabzonspor forması giyememiş ve 25 maçta ise sahadaki yerini almıştı. Sosa, 25 maçta 6 gol, 6 asistlik performans sergiledi.

TRABZON'UN GOL AYAKLARI

Trabzonspor'un Göztepe ile oynadığı maçta birer gol atan Nwakaeme ve Ekuban, Sörloth ile birlikte inanılmaz bir skor katkısına da imza attı.

Trabzonspor forması altında bu sezon çıktıkları maçlarda toplam 68 gole direkt katkı sağlayan Nwakaeme, Ekuban ve Sörloth üçlüsü bu alanda Avrupa'nın önde gelen "üçlü" yıldızlarıyla da yarıştı.

Trabzonspor forması altında bu sezon 14 gol, 8 asistlik bir performans sergileyen Nwakaeme'ye 8 gol, 5 asistlik performansla Ekuban katkı sağladı.

Sörloth ise Süper Lig kariyerinde ilk kez 5 maç üst üste bir maçta gol atamamasına rağmen Trabzonspor'a bu sezon 25 gol, 8 asistlik bir katkı yaptı.

MAÇ SONUCU

90+2' Ekuban oyundan çıktı Hüseyin Türkmen oyuna girdi. Sörloth'un yerine ise Doğan Erdoğan oyuna girdi. 

90+2' Göztepe'nin atağı sırada Uğurcan peş peşe kurtarışlar yaptı.. 

90' Hakem 4 dakika uzatma verdi.. 

86' Maç yeniden başladı.. 

86' ABDÜLKADİR'İN YERİNE OYUNA SERKAN ASAN GİRDİ. 

84' BETO İLE ÇARPIŞAN ABDÜLKADİR SAKATLANDI. SEDYE OYUNDAN ÇIKTI... 

84' TRABZONSPOR'DA KAZANILAN TOPTA, EKUBAN, ABDÜLKADİR ÖMÜR'ÜN KOŞU YOLUNAATTI. ABDÜLKADİR ÖMÜR KALECİYLE KARŞI KARŞIYA KALDI TOP HIZLIYDI VURDU BETO'YA ÇARPTI SONRA YİNE ABDÜLKADİR ÖMÜR VURDU. ARDINDAN GÖZTEPE'DE BERKAN, TOPU ÇIKARMAYA ÇALIŞTI VURDU AMA TOP AĞLARLA BULUŞTU. 

84' GOOOOOLL ABDÜLKADİR ÖMÜR

82' Göztepe atağında Deniz Kadah'ın vuruşunda top az farkla dışarı çıktı. 

79' Berkan, Abdülkadir Parmak'ı yere indirince sarı kart gördü. 

77' Göztepe'de iki değişiklik birden... Kadah ile Mossoro oyuna girdi. Jerome  ve Soner oyunden çıktı. 

75' Ndiaye'nin vuruşunda top dışarı çıktı. 

69' Nwakaeme, çıktıktan sonra kaptan Sosa'nın yanına gitti. Onunla görüştükten sonra Sosa onu sakinleştirmeye çalıştığı kaydedildi. 

67' Nwakaeme, çıkarken tepkili.. Neden çıktığını anlamadığını gösteren işaretler gösterdi.. 

67' Trabzonspor'da Ndiaye oyuna girdi, çıkan isim ise Nwakaeme... 

63' Göztepe'de Vickek girdi, Halil çıktı. 

58' GÖZTEPE'DE JEROİME SARI KART GÖRDÜ.. 

57' HAKEM ZORBAY KÜÇÜK, TRABZONSPOR YEDEK KULÜBESİNDE EMRAH TOK, SARI KART GÖRDÜ. 

56' ALPARSLAN'IN VURUŞUYLA DURUM 2 - 1 

56' COSTA SARI KART GÖRDÜ. 

56 HAKEM VAR İNCELEMESİNDEN SONRA PENALTI KARARI VERDİ.. 

55, GÖZTEPE PENALTI BEKLEDİ. HAKEM VAR İNCELEMESİNDE BULUNUYOR.. 

51' GOOOOL EKUBAN

50' TRABZONSPOR'DA SÖRLOTH, BORDO-MAVİLİLERİN CEZA SAHASININ HEMEN ÖNÜNDEN TOPU ALDI. TOPU SÜREREK TEK BAŞINA GÖZTEPE CEZA SAHASINA GİRDİ, SONDA YERDE KALDI VE HAKEM PENALTI KARARI VERDİ.. 

50' TRABZONPOR PENALTI KAZANDI

47' Göztepe tehlikeli geldi. İçeri yapılan ortada Serdar vurdu, Uğurcan güzel kurtardı... 

46' İkinci yarı başladı

İkinci yarı için oyuncular sahaya çıktı.. 

İlk yarı sona erdi. 

45' Hakem 2 dakika uzatma verdi. 

44' Göztepe tehlikeli geldi. Ceza sahasında Serdar, ıska geçti.. 

40' Trabzonpor'da Guilherme ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Trabzonspor maça 10 kişi dtevam edecek. 

36' Göztepe'de Napolioni çıkt yerine Poko oyuna girdi. 

35' Kazanılan  kornerde, Göztepe savunması uzaklaştırdı. Guilherme tekrar kazandı ve içeri yaptı ortayı Ekuban, kafayı vurdu top yine Beto'da kaldı. 

35' Köşe vuruşu kulanılanack ancak Beto bu sırada sakatlandı. Şimdi oyun durmuş durumda

34' Trabzonpor'da Sörloth, kazanılan topta rakibini geçerek topu sürdü. Ardından sağ taraftan gelen Ekuban'ı gördü. Ekuban, sağ çaprazdan kaleci Beton ile karşı karşıya kaldı ancak kaleci başarılı.. 

29' Göztepe'de serbest vuruşu Serdar Gürler kulandı. Vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 

28' Göztepe atağında Guilherme, çok tehlikeli noktada faul yaptı ve ardından sarı kart gördü. 

26' Trabzonspor atağında Nwakaeme, Novak'a bıraktı. Bordo-mavili oyuncu ortaladı, Göztepe defansı uzaklaştırmak isterken ceza sahasının dışında Abdülkadir Ömür'de kaldı. Abdülkadir vurdu top üstten dışarı çıktı. 

25' Trabzonpor atağında Abdülkardir, Ekuban'a bıraktı. Ekuban güzel döndü ancak ilerlemeye devam ederken kaybetti. 

23' Trabzonpor'da Nwakaeme, iki rakibini çalımlayıp ceza sahasına girdiği gibi vurdu ancak top direk dibinden dışarı çıktı. 

17' Göztepe atağında Castor yerde kaldı. Hakem oyunu durdurdu ve sonrasında hakem atışıyla maç yeniden başladı. 

16' TRABZONSPOR'DA PEREİRA VE NWAKAEME VER KAÇ YAPIP, RAKİPLERİNİ EGALE ETTİ. ARDINDAN PEREİRA CEZA SAHASINA GİRİP ORTALADI NWAKAEME YÜKSELDİ KAFAYI VURDU VE TRABZONSPOR'U 1 - 0 ÖNE GEÇİRDİ. 

16' GOOOOOOLL NWAKAEME

15' Trabzonspor atağında Abdülkadir Ömür, cezasahasında Sörloth'a pası atmayı denedi ancak top uzaktan geçince Beto'da kaldı. 

12' Trabzonspor'da Abdülkadir Parmak'a yapılan faul kullanıldı, cezasahasına yapılan ortada Campi faul yaptığı gerekçesiyle oyun durdu. 

6' Göztepe'de Castro'nun vuruşunda top yandan dışarı çıktı. 

4' Trabzonpor'da atağında Nwakaeme ortaladı, Ekuban güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara göndermek istedi ancak Beto son anda kornere çeldi. 

2' Trabzonspor'da Novak, rakiplerinden çalımlayarak ceza sahasına girdi Beto ile karşı karşıya vurdu Beto'dan kornere çıktı. Kullanılan kornerde Göztepe lehine faul verildi. 

1' Maç başladı

M.Ö. İstiklal Marşımız okunuyor. Trabzonsporlu oyuncular geleneği bozmadı ve Türk Bayrağına karşı İstiklal Marşını okuyor. 

M.Ö. Şimdi Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuluyor. 

M.Ö. Hakemler seramoni sırasında oyunculara aralarını açmaları yönünde uyarılarda bulundu. 

M.Ö. Maç öncesi seramonide oyuncular sosyal mesafeye dikkat ederek bekliyor... 

M.Ö. Her iki takımdasahaya çıktı. 

M.Ö. Takımların yedekleri sahaya çıktı.. Kadroda olmayan oyuncularda tribünlerde aralarına sosyal mesafe koyarak oturdu. 

M.Ö. Her iki takımda ısınma hareketlerini tamamladı. 

Trabzonspor ile oynadığı son beş Süper Lig maçının üçünü kazanan Göztepe (1B 1M), daha önceki 18 karşılaşmada iki galibiyet alabilmişti (8B 8M). Göztepe deplasmanında çıktığı son üç Süper Lig maçının ikisini kazanan

Trabzonspor (1M), daha önceki sekiz karşılaşmada rakibini sadece bir kez mağlup edebilmişti (6B 1M).

Trabzonspor’un 11’i   Uğurcan, Pereira, Campi, Costa, Novak, Abdulkadir Parmak, Guilherme, Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Ekuban, Sörloth

Yedekler; Erce, Hüseyin Türkmen, Hosseini, Serkan Asan, Abdurrahim, Doğan, Taha, Bilal, Ndiaye, Koray #TSLive #SekizinciKuşatma

Göztepe'nin 11'i: Beto, Murat, Alpaslan, Titi, Berkan, Soner, Castro, Halil, Napoleoni, Serdar, JeromeStat: Gürsel Aksel Stadyumu 

Hakem: Zorbay Küçük
Saat: 21:00
Yayın: beIN SPORTS HD 2