Genç yıldız için Manchester City teknik direktörü Josep Guardiola müthiş bir plan hazırladı. İşte yılın patlaması an meselesi olan transfer bombasının ayrıntıları ve Abdülkadir'i geliştirme üzerinde yapılan o plan...

City'nin Abdülkadir'in henüz kendi seviyelerinde olmadığını düşündüğü ve devre arasından bu yana yakından takip ettikleri genç ismi gelecek adına kadrolarına katmayı istedikleri belirtildi.

Portekiz basınında çıkan haberlere göre İngiliz devi Manchester City, Trabzonspor’un milli yıldızı Abdülkadir Ömür’ü transfer etmek istiyor.

City Teknik Direktörü Pep Guardiola’nın planı; 20 yaşındaki futbolcuyu kadroya katmak ve kendisini geliştirmesi adına bu sezon Portekiz ekibi Sporting Lizbon’a kiralamak. Başkan Ahmet Ağaoğlu, her ne kadar ısrarla “Yusuf’u ve Abdülkadir’i satmayacağım” dese de astronomik bir bonservis bedeli ve bir sonraki satıştan yüksek pay yüzdesi gibi bonuslarla ikna olabilir.
 
ENES ÜNAL DA AYNI ŞEKİLDE GİTTİ

Bu bağlamda Bursaspor'dan 2015 yılında 4,4 milyon euro bonservis bedeliyle Manchester City'ye transfer olan Enes Ünal da, sırasıyla Genç, NAC Breda ve Twente'ye kiralandıktan sonra 14 milyon euro bedelle Villarreal'e gönderilmişti.

ABDÜLKADİR ÖMÜR KİMDİR?

Abdülkadir Ömür, 25 Haziran 1999 tarihinde Trabzon'da hayata gözlerini açtı. Futbol otoriteleri tarafından oyun zekası, top tekniği ve temposu mükemmel bulunan Ömür, kısa sürede Türkiye'nin gelecek vaat eden yıldızları arasında gösterilmeye başlandı. 20 yaşındaki oyuncu halen Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'da forma giymektedir.

2011 senesinde Trabzonspor altyapısında forma giymeye başlayan Abdülkadir Ömür, ilk resmi maçına eski Trabzonspor teknik direktörü Sadi Tekelioğlu döneminde, Adanaspor'a karşı oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının 65. dakikasında çıktı.

Ömür, 2017 yılında Avrupa'nın en iyi genç yeteneği olan "Golden Boy Awards"a aday gösterildi.