Hırvatistan`a 3-0 kaybettiğimiz maçın ardından Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, ilginç açıklamalara imza attı. Hiddink şunları söyledi: "Hırvatistan gibi güçlü bir ekiple oynuyorsanız, oyundaki disiplininizi başında kurmanız gerek. Defansif organizasyonunuzu iyi yapmanız lazım. Biz bunu biliyorduk. Ama daha rakibiniz 2. Dakikada sizi saf dışı bırakıyorsa bunun zor geçeceğini biliyorduk. Şimdi ikinci dakikada skor 1-0`a gelince Hırvatistan 10 adamla geri çekildi. Biz baskı yarattık ama gerçek bir tehlikeye dönüşmedi.
Hırvatistan yenmek için ikinci yarıda yapılacak hamlelerle ilgili olarak ise, "Söylediğiniz bakımdan şunu söyleyebiliriz, uğraştık ama Hırvatistan oyun tarzına bizim oyun tarzı gücü onların oyun gücüyle yetecek düzeyde değil. Gücümüz yoktu. Bizim gibi takım Hırvatistan ile böyle oyun tarzı ile oynarsa sonuç bu şekilde olur. Hızlı oyuncuları var iyi liglerde oynayan oyuncuları var. Bizim Almanya’nın arkasından 2. Bitirmek normaldi. Bu yaklaşımla takımların oyunlarını ortaya koyduğumuzda normal bir sonuç olarak görünüyor. Benim sorumluluğum tamamını üstüme alıyorum. Ama oyuncularımızın da planladığımız şeyleri hayata geçirmesi gerekiyordu. Hırvatistan takımı ile bizim aramızdaki fark kontra ataklarıydı. İki atak geliştirdiler ve golü yedik.
2008’de farklı kadrolar vardı o maç penaltılarla sonuçlanmıştı. Bugünkü maça baktığımızda Hırvatistan’ın büyük liglerde oynayan oyuncuları var. Avrupa’da oynayan oyuncularımız belki var ama onların da sürekli oynamayan oyuncuları vardı”

VOLKAN’A PROTESTO DUYGUSAL
Volkan’a maçta yapılan protestoyla ilgili olarak ise Hiddink, “Türkiye’nin çok duygusal bir ülke olduğunu söylemiştim. Bunları buna bağlayıyorum. Volkan’a yapılan protestoyu görmedim. Duygusallık. Bununla ilgili yorumum yok, problemim yok”
4 oyuncunun sarıkart cezalı duruma düşmesi ile ilgili olarak  Hiddink, “Salı günü oynayacak futbolcular onurları için mücadele edecekler. Şuanki tabloda 2012’ye gitmek imkansız gibi. Ben onların onurları için savaşacaklarına inanıyorum. Kendilerinin ülkelerin ve milli takımın onuru için oynamalılar. Kendileri için yapacakları bu iyilikte bundan sonra belki ilk 11’de başlayacak olmalarını sağlayacaktır. Ben geleceğimizin büyük bir kısmını geride bıraktım. Hele ki şuan ki duyguları geride bırakalım. Salı günü olacakları görelim. Ben oyuncularımın onurları için mücadele edeceklerine inanıyorum” dedi.