Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, Erzurumspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, maçın ardından yaptığı açıklamada ilk kez forma şansı verdiği oyuncuların bunu iyi değerlendirdiğini belirterek, “İlk maçın vermiş olduğu bir avantaj vardı. Az süre almış yeni katılan arkadaşlarımız vardı. Onları görme açısından çok iyi bir fırsat oldu. Onlar hakkındaki fikirlerimizi görme şansımız oldu. Ortaya koyulan performanstan memnunum. Önümüzde bir Sivasspor maçı var onu düşünüyoruz. Fenerbahçe ile oynayacağımız maç öncesi o konuda açıklama yaparım ama ben maç maç düşüneceğim” dedi.
Çimşir, maçta bir sakatlık yaşayan Guilherme’yle ilgili olarak ise şöyle konuştu: “Şu an için çok Guilherme’nin durumu iyi. O pozisyonda direğe çarptı. Yarın detaylı kontrolleri yapılacak ama önemli bir sorunu yok.”
Çimşir, denediği üçlü savunma sistemiyle ilgili olarak ise, “Şu an savunma oyuncularını görme açısından üçlü defansı denedik. Bu sistem bugünden yarına değişmez. O yüzden çok aklımda olan bir sistem değil özellikle de kısa vadede” dedi.
Çimşir, Sörloth’a veriler iki maçlık cezayla ilgili olarak ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Sörloth iki maç ceza verildi. Tahrik ve hakemin vermediği faulden sonra oluşan bir pozisyondu. Bazen hakem vermeyince oyuncular kendi adaletini arıyor. Ama bizim takımız bir oyuncudan oluşmuyor.”