"Trabzonspor bir destandır. Kurulduğu günden bugüne kadar bu destanı şerefle günümüze taşımıştır” diyen Başkan Gümrükçüoğlu “Trabzon'da, Türkiye'nin çeşitli illerinde ve dünyanın değişik yerlerinde bulunan Trabzonlular ve Trabzonspor'a gönül verenler olarak diyoruz ki; şu an da bugünden sonra da hep bir ve beraber omuz omuza olacağız. Bugüne kadar Trabzonspor'a emek vermiş bütün futbolcularımız, teknik direktörlerimiz, Başkanlarımız, yöneticilerimiz ve çalışanlarımız kentimizi, takımımızı ve futbolumuzu ileriye taşımaya gayret etmişlerdir. Hiçbir Başkanımız, hocamız veya futbolcumuz Trabzonspor'umuzu şampiyonluklardan uzak tutacak davranış içerisinde olmamıştır. Her zaman gayretleri takımı daha ilerilere taşımak yönünde olmuştur" dedi.

Orduspor ile yarın oynanacak karşılaşmaya herkesi davet eden Gümrükçüoğlu "Sonuçlar ne olursa olsun biz her zaman takımımızın arkasındayız. Yarın aynı anlayışla bütün taraftarlarımıza buradan sesleniyor ve hep beraber Avni Aker stadında buluşmaya davet ediyorum. Bunu söylerken komşu ilimiz olan Ordusporu da büyük bir misafirperverlikle karşılayacağımızı ifade etmek istiyorum. Taraftarlarımızdan ricamız Trabzon'un misafirperverliğini halkının futbol severliğini misafir takımı en iyi şekilde karşılayarak gösterelim. Biz Trabzon halkının sesi olarak diyoruz ki; Trabzonspor'umuza bugüne kadar emeği geçen herkes takımın menfaati doğrultusunda çalışmıştır. Biz Trabzonspor taraftarları olarak futbolcularımızı ve hocalarımızı çok seviyoruz ve sonuna kadar onların yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Tüm Trabzonsporlular olarak birlik ve beraberlik içerisinde tüm camia kenetlenerek takımımıza sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Trabzon Belediyesi’nin yarın oynanacak olan maç için talep eden taraftar gruplarına ilçelerden otobüs kaldırarak stada ücretsiz taşıyacağı belirtildi.