Federasyonda bugün sıcak saatler yaşanırken, öğlen saatlerinde yönetici hücumuna uğrayan TFF binasına bu kez de UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’in gelmesi değişik yorumlara neden oldu..
Erzik’in bizzat Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ile görüştüğü ve aralarındaki toplantının halen devam ettiği öğrenildi..
TFF’nin Beşiktaş ile Bursa’nın yerine Avrupa için Eskişehirspor ve İBB’yi göndermeyi düşündüğü, Erzik’in ise ‘’Tahkim Kurulu bu takımlar ve Şekip Mosturoğlu ile İlhan Ekşioğlu’nun cezalarını 58’nci maddeden onaylarsa sıkıntı olur.. Hem bunlar gidemez, hem de Fenerbahçe’’ dediği ifade edildi..
Tahkim Kurulu’nun bu gelişmeler üzerine ceza alan kişiler hakkında değerlendirmeyi 58’nci maddeden yapmayacağı, sadece ‘’Etik ihlali’’nden suçlu bulacağı öğrenildi.

UEFA CEZA İSTİYOR TFF DİRENİYOR

Gelişmeleri yakından takip ederek UEFA adına İstanbul'da bulunan ve Demirören ile görüşen Erzik'in ceza verilmesi yolunda direttiği ancak TFF'nin buna karşı çıktığı iddia ediliyor.
Kurul’un PFDK’dan 3 yıl ceza alan Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu ve 1 yıl ceza alan Şekip Mosturoğlu başta olmak üzere kendisine yapılan itirazları akşam geç saatlerde karara bağlaması bekleniyor..
Bu arada TFF’ye Erzik’ten önce İBB’nin eski başkanı Göksel Gümüşdağ, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar’ın da gittiği ve Başkan Yıldırım Demirören ile ayrı ayrı görüştüğü bildirildi..

KARARLAR UEFA'YA YAZILI BİLDİRİLECEK

TFF'nin Hukuk İşlerinden Sorumlu Üyesi Yunus Egemenoğlu, "UEFA kararları sözlü olarak değil yazılı bilgilenme ile alır. Her gelişme çevirileri ile birlikte yazılı olarak bildirilir. Eğer bu hafta Tahkim kararını verirse bu karar haftaya çevirileriyle birlikte gönderiilir. UEFA aykırılık ver mı diye incelemesini yapar. Bir aykırılı tespit etmesi durumunda düzeltme isteniz.. Ancak bu ayrkırılık düzeltilmesse yaptırım uygulanır" dedi.