Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın mensuplarıyla bir araya geldiği yemekte, Quaresma’nın takımdan ayrılmak üzere olduğunu, Vida’nın ise gitmeyeceğini açıkladı. Fenerbahçe’yle anlaşan Tolgay Arslan’a karşılık alınacak olan Şener’in ise takıma katkısının olacağını ifade etti. 

Sezon başında gerçekleşen toplantıda takımda fazlalıklar olduğunu söylediğini hatırlatan Şenol Güneş, “Geçen seneden fazlalıklar var demiştim. Şu anda yönetimin yaptığı da bu fazlalıklarla yolları ayırmak. Sezon başında hücumda Pektemek, Love, Negredo, Larin vardı. Bunun üzerine Umut ve Güven transfer oldu ama kalan oyuncular yeni gelenlerin önünü kapattı. Bu işler ekonomi işidir. Takımdan gitmesi gerekenler ücreti ve yaşı fazla olanlardı.

Yönetim de bu doğrultuda hareket etti. Şu anda takımda Vida dışında aşırı ücret alan yok. Ekonomi önemlidir. Mesela Galatasaray, Diagne'yi alıyor, çok yüksek bir bonservis verilecek ama bu durum kulübün yapısına uygunsa verilebilir. Belki daha sonra çok daha yükseğe satacaklar” dedi. Burak Yılmaz’ın takım oyununa çok önemli katkılarının olacağını da söyleyen Güneş, “Burak Yılmaz takım oyununa çok önemli katkılarda bulunacaktır. Bunun yanında gol de atarak skora da katkısı olacaktır. Çok ciddi katkılar yapıyor. Bu hafta cezalı olduğu için oynamayacak.

Oynamayacağı için günde çift idman yaparak hazırlanıyor. Burak'la ilgili geçmişle alakalı taraftarın bazı sıkıntıları var. Burak bu maçta da düştü.

Kendisinin bu konuyla ilgili genel bir hesabı olduğunu düşünmüyorum. İyi bir futbolcu ve iyi bir Beşiktaşlı. Trabzonspor'dayken beyin kanaması riskine rağmen çıktı ve ölümüne oynadı. Ben o zaman da Beşiktaşlı olduğunu biliyordum ama ölümüne oynadığını da gördüm. Şu anda biraz acı çekecek ama Beşiktaş'ta hak ettiği yere gelecektir” diyerek sözlerini sürdürdü.