Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Orduspor maçında kaybettikleri iki puanı, Süper Final için kayıp olarak gördüklerini söyledi.

Güneş, "Ligde 34'üncü maçı oynadık. Bizim için daha önemli olan bir maçtı. İki puan kaybettik. Orduspor'un da 2 puan kaybı var ama onların daha sonrasına yansımayacağı için olumsuz bir etkisi olmayacak. Bizim için bu maçta kaybedilen 2 puanı Süper Final için kayıp olarak görüyoruz. İlk 20 dakika saha, zemin ve havaya uyum döneminde iyi değildik, sıkıntılar yaşadık. İstediğimiz Oyun akıcılığı ve coşkusu yoktu. Ondan sonra pozisyonlar üretmeye başladık ama yine de bizim takım için olması gerekenin altında kaldık. Futbol kalitesi bakımından hep bizim için hem Orduspor için güzel bir maç olmadı. Bizim için 2 kayıp puanlık maç oldu" dedi.

Trabzonspor'un sezon sonu değerlerdirmesini de yapan Güneş, "Aldığımız puanlar, sezon başından itibaren lig için söylüyorum, düşündüğümüzün çok altında. Hem puan kayıpları olarak, hem Oyun olarak geride kaldığımızı düşünüyorum. Zaten bu puana da yansıdı. Bizim için özellikle 20 puan daha almalıydık. Şampiyonlar Ligi'nin öncesi ve sonrasında kayıp puanlar sebebiyle bizim coşkulu ve arzulu futbolumuzu göremedik. Trabzonspor genel olarak tüm maçlara baktığımız zaman kendi futbolunun altında oynadı. Oyuncu kalitesi olarak iyi ama verim olarak iyi değildi" diye konuştu.

Süper Final ile ilgili de konuşan Güneş, şunları söyledi:

"Ne olacağını biz de göreceğiz. Zaten sezon başından beri ne olduğunu bilmediğimiz bir olayı her dönemde birgün birşeyler öğreniyoruz. Şimdi herhalde anladığım kadarıyla haftaya başlayacak. Şimdi kesinleşen birşey var bu dönemde puanlar yarı yarıya döndükten sonra bunu iyice öğrendik net olarak. Yarıya indikten sonra bu grup maçlarının sonunda birinci olan Şampiyonlar Ligi, ikinci olan Şampiyonlar Ligi'nin ön elemesine katılacak. İşte diğer takımları siz de biliyorsunuz. Şimdi tamamen netleşti. Aslında bu sezon başında daha ligler başlamadan netleşmesi gereken bir olay olması gerekiyor, ama maalesef bugünkü, bu yılki koşullar lig için böyle bir durumu ortaya çıkardı. O yüzden daha artık yetkililere bir şeyler söylemek yerine bu mevcut olan düzene uyum sağlayacağız. Tabi Galatasaray daha avantajlı. Fenerbahçe ondan sonra. Biz daha sonra Beşiktaş. Dört takım arasında yarış olacaktır. Heyecanlı maçlar olacağını düşünüyorum ama futbolun kalitesinin ne olacağını birlikte göreceğiz."

Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper de yaptığı açıklamada, maçın genelinde iyi bir Oyun olmadığının altını çizerek, özellikle karşılaşmanın sonlarına doğru son dokunuşlarda eksik kaldıklarını söyledi. Cuper, "Maç çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum ama yine de iyi oynadık. Bizim takımda sürekli forma giyenler oynamadı bu sefer. Yine de takım iyiydi. Karşımızdaki takıma bakarsak, Trabzonspor iyi bir rakip. O yüzden iyi bir maç çıkardığımızı düşünüyorum. Bizde bir tek son dokunuş eksikti. Birkaç pozisyon eksikti ama yine de iyi bir maç çıkardık. Ligin son haftalarına bakarsak çok iyi puan toplayamadık ama hedefimiz ligde kalmaktı" dedi.