61SAAT SPOR-Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor sahasında Akhisar Belediyespor'u ağırladı.

Bordo mavili ekibin bâriz üstünlüğü ile geçen karşılaşma 3-1 Trabzonspor'un galibiyeti ile sona erdi. Trabzonspor'un golleri 3. ve 75. dakikalarda Adrian, 6. dakikada ise Emerson'dan geldi. Akhisar'ın tek golü ise 52. dakikada Bruno'dan geldi.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 16'ya çıkarırken, Akhisar Belediyespor ise 10 puanda kaldı.
Maçın ardından konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş;

"Zor bir günde bir maç yaptık. Bizim takım olarak oyun olarak da puan olarak geride olan bir takım olarak bu maçın önemi daha da arttı. 3 puan aldık moral kazandık. Önde basmayı düşündük bunda da başarılı olduk. Hücum zenginliğimizi olan oyuncularımız kullanmak için çok güzel bir başlangıç oldu. Herşey gayet iyiydi.
Orta bölümlerde rakibi ortak ettik. Bu da bizim oyunumuz bozdu. Sanki hazırlık maçında oynar gibi olduk. İkinci yarının 10-15 dakikasını bekleyip ondan sonra değişiklik yaptık.
Rakibin defansif oynamasını bekliyorduk. Tabi böyle oynamayınca sanırım oyuncularımızda beklemiyordu.

Gelen seyircilere teşekkür ediyorum.

Bizim takımdan daha iyi oynayacak takım. İlk bölümlerde ve son bölümlerde çok oyuncu ile hücuma çıkmamız olması gereken bir anlayış. Ancak sezon başından beri oyuncularımız oyunu benimseme, yönünde sıkıntılar var. Düşündüğümüz anlamda oluşturamadık.
Beşiktaş maçının son dakikalarında kaybetseydik üzülmezdim. Orda ezilmiştik. Ama burda Bursa ve Antalya maçında kaybetmemiz moralsiz olarak geldik.

Antalya'da aldığımız maçı son 5 dakikasında yediğimiz goller sonrası moralmen düştük. Şuan yoksa 22 puan olacaktık. Bu durumda oyuncularımızın ve seyircimizi de kafası karışıyor.
Trabzonspor'u üst tarafa koyunca ama onun altında kalınca sıkıntı oluşuyor. Bu süreci sıkıntılı geçireceğiz. En iyi oynayanların bir oyun yapısını oluşturmak için zamana ihtiyaç var.
Adrian kadroda değilken şimdi geldi gayet iyi oynuyor.

Adrian'ı iyi oynuyor ama öteki oyuncu da iyi oynayan şimdi kötü oynuyor. Sapara'da iyi oynuyordu Alan'da iyi oynuyordu. Ama şimdi düşüş yaşıyor. Oyuncularda verim dalgalanmaları oyunu da etkiliyor.
Bu manada defans olarak daha iyiyiz. Oyuncularımız kötü değil verimli oyuncular ama bizim beklediğimizi vermeyince kenara alıyoruz. Zaman zaman dalgalanmalar oluyor. oynamayan oyuncu da sorguluyor. Takım kötü gidiyor ben niye oynamıyorum diye. Oynayanın da morali bozuluyor.
Sakıntı oluştuğu puan tablosundan belli oluyor" dedi.

KAYNAK: 61SAAT.COM