Güneş, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, 3 Temmuz'dan bu yana geçen süreçteki gerginliğin sahada olmadığını belirterek, "İki takım da fair play içinde oynamaya çalıştı. Kadınların da olağanüstü desteği renk getirdi. Sadece saha zemini bozuktu" dedi.

Oyunun kontrolü bakımından iyi oynadıklarını vurgulayan Güneş, şöyle devam etti:

"İlk yarıda savunmadan çıkarken top kayıpları dışında başarılı olduk. Maçı kazanmak için pozisyonlar bulduk, ama değerlendiremedik. Hak ettiğimiz 3 puanı şanssızlığımız nedeniyle alamadık, 2 puan kaybettik. Fenerbahçe'nin, hafta içinde oynadığı için, ikinci yarıda düşmesini bekliyorduk, bu da oldu. Gol bulsak fark da olabilirdi. Son dakikada Alex'in olmayan faulüyle gol yeseydik, belki de mağlup olacaktık. Daha önce kaybettiğimiz 5 puanın yanında bugün de 2 puan kaybettik. Umarım bunları telafi ederiz."

Şenol Güneş, yeni transfer Janko'nun kendileriyle fazla idman şansı bulamadığını, tam hazır olmadığı için de bu oyuncuyu son dakikalarda oyuna aldığını söyledi.

-"Adaleti sağlayamazsanız bu kaos devam eder"

Bir gazetecinin, "Geçen hafta resmi sitenizde Trabzonspor'un 2010-2011 sezonu şampiyonu olduğu yazıldı. Siz buraya şampiyon olarak mı geldiniz-" şeklindeki sorusu üzerine ise Şenol Güneş, şunları söyledi:

"O süreç devam edecek. Bir sene değil, 10 sene, 20 sene, 50 sene devam edecek. Futbolda kara bir leke olarak kalacak. Ortada bir katil, bir ölü varsa katilin cezasını vereceksin, ölüyü de gömeceksin. Yapmazsanız, adaleti sağlamazsanız bu kaos devam eder. Seyircilere yazık olur. Artık işin sanal alemde kullanılması başlandı. Fenerbahçe şampiyonsa niye Şampiyonlar Ligi'ne gitmedi, biz şampiyon değilsek niye gittik- Bunun cevabını federasyon verecek. Bunu vermeyen federasyon adaleti sağlayamaz. Bu maçtan önce bunun konuşulmasını doğru bulmuyorum. Dün seyirciler otobüsün önüne yazı koydu. Etrafımızda olan yanlışlara karşı duyarsız kalırsak bu yanlışlar büyür. Bundan sonra da çocuklarımızı etkileyeceğini düşünüyorum. Ama bunun kullanılmasının bize de Fenerbahçe'ye bir yararı yok. Yönetenlerin adaletli olması gerekir. Adaletin olmadığı yerde sevgi barış olmaz."

KUPANIN GELECEĞİNİ İNANIYOR MU?
Şenol Güneş, "Bu sürecin düzelebileceğine kupanın Trabzon'a geleceğine inanıyor musunuz-" şeklindeki soru üzerine de Güneş şunları kaydetti:

"Kupayı istemeyi, onu söylemeyi doğru bulmuyoruz. Fenerbahçe'de kupa kalsa ne olacak, biz alsak ne olacak- İşin gerçeği nedir. Bunu ben çıkaramam, kanunlar çıkaracak. Ben zaten Fenerbahçe-Trabzon kavgasını anlamıyorum. Biz değil Bursaspor-Galatasaray olsa aynı şey olacaktı. Burada adaletsizlik yönetenlerde. Yönetenler adaletsiz davranırsa insanlar birbirine girer. Biz ikinci olmasaydık bu kavga olmayacaktı. Şampiyonlar Ligi'ne niye gittik- Birinci olamasak gitmeyecektik. Ama o da diyor ki federasyon böyle ilan etti. Bu konu kapanmaz. Türk futbolu üzerinde bu kaos devam edecek. Çocuklarımızı etkileyecek."

DİYADİN'İN GÖREVDEN ALINMASI DOĞRU DEĞİL
Bir soru üzerine Kasımpaşa Teknik Direktörü Metin Diyadin'in görevinden alınmasını doğru bulmadığını da belirten Güneş, "Ancak kulüpleri yöneticiler yönetiyor. Ben de, Fatih hoca da görevden alınabilir. Metin Diyadin'in görevden alınmasını doğru bulmuyorum, ama başarılı bir antrenör. Onun hiçbir kaybı yok" diyerek sözlerini tamamladı.