Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun son haftasında deplasmanda Beşiktaşile 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi biletini kapan Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş yayıncı kuruluş mikrofonlarına sert açıklamalarda bulundu.

Maçın ve oynanan futbolun değerlenedirilmeye değer olmadığını ifade eden Güneş; "Futbol adına her şey olumsuz... Uzun bir sezon geçirdik. Beşiktaşve biz kötü bir planlamanın sonucu etkilenen bir takımdık. Futbol için değil para için oynamak zorunda kaldık. Kötü bir planlama içinde sıkışıp ayakta kalan bir takım olduk. Sonunda Beşiktaş ile kafa kafaya kaldık. Kendi gerçeklerimize göre başarısız olduk. Futbol adına olumsuz geçen bir yılda ayakta kaldık. Haksızlığa karşı çıkarken; haksız duruma düştük. En çok haksızlığa uğrayan takımız." sözlerini kullandı.

Ülkedeki futbol gündemine dair; "Sezon başında şunu söyledik; İlkeli, prensipli ve fair-play çerçevesinde oynayan bir takım olmak istiyorduk. Adaleti sağlamak adına kendi adaletimizi ortaya koymak istemedik. Haklı olduğumuzu ortaya koymak isterken haklı kalamadık. Çok adaletsizlik oldu ve futbol güzeliğini yitirdi." şeklinde konuşan tecrübeli çalıştırıcı sözlerini şu şekilde tamamladı.

"Futbol çok tahribata uğradı. Maç 1-1 olunca sevindik, kaybedince üzüleceğiz ama buradan futbol çıkmaz. Sadece parayı ön plana çıkarırsanız futbol çıkmaz. Bu işten anlayanlarla konuşmak lazım.daha fazla da konuşmamak lazım. Einstein'ın dediği gibi; 'Ben söyleyeceğimi söyledim, bana eyvallah." Artık diyecek bir şey kalmadı. Bu ülkede çünkü herkes futbolu bildğini düşünüyor. Birbirimize girdiğimizi düşünüyoruz. Kimsenin kimseye saygısı kalmadı. Bunları olumsuz bir tablo çizmek için değil olumsuzluğu oratayu çıkarmak için söylüyoruz."