61SAAT - Trabzonspor'un Mersin İdmanyurdu ile Avni Aker'de berabere kaldığı karşılaşmanın ardından soruları yanıtladı. Güneş, maçın ardından şunları söyledi: Kötü başladığınız maçı özellikle ilk yarıda ikinci yarıda lehimize çevirmişken onun devam etmemesi üzücü. Bu maçta fizik ve yeteneğini kullanmak isteyen oyuncularımız sahaya çıktığında hem hücumda hem de defansta gerekli doğruları yapamadık.

Topu iyi kullanamadık, ne de rakibin oynamasına mani olduk. Özellikle rakip bunları bekliyordu. Bunda başarılı oldu. Biz kora kor oyunda boğuşmaya giremedik. Onda da başarılı olamadık. Özellikle ilk yarıda. Kendimiz de aldığımız pozisyonlarda yavaş oynayarak istediğimizi sahaya yansıtamadık. İkinci yarıda golden sonra bekledik ama olmadı.

Oyuncuların hepsinin gayet istekli olduklarını biliyorum. Sorumluluktan kaçma vardı. Rakiple boğuşma yoktu. Rakibi oynatan bir tarz ortaya çıktı. Rakip iyi düşündü ve iyi uyguladı biz de ona yardımcı olduk. Özellikle gidip gelen oyunlarda hemen arkasına dönüşlerde ne kadar oyundan koptuğumuz oldu. Belki 2-1 kazanabilirdik ama daha çok oyuna hakim olan Mersin İdmanyurdu idi.

JANKO, TAKIMLA BÜTÜNLEŞEMEDİ
Güneş, Janko'nun "Hiç orta gelmedi" şeklindeki eleştirisine ise, “Hücumda ağırlıklı olmayınca bellik ki o pozisyonların olması zor oluyor. Ama ortadan gelen paslarda, bir tane pozisyon geldi ona hamle yapamadı.  Ama beli ki Janko oyunda oynama bütünlüğü içinde zorluk çekiyor. Sadece yan top değil, Ayağına atılan paslar, takımla bütünleşmesi deplase olması. Tabi onun tarzı itibari ile hücumda yığıldığı zaman 18 içerisinde etkili olması... Ama oyunda rakip bize hakimse o zaman teslim olup ta oynamayacakmıyız.. Öyle birşey olabilir mi?. Her yönüyle düşüneceğiz.. Takımın olumsuz bir durumunda o da etkili olmuş olabilir.
Hücumda rakibi hapsedersek o pozisyonlarda ataklarımızı iyi sonuçlandırabilirsek, Janko'nun da katkı yapacağını düşünmüştük. Böyle sadece ikinci yarıda bir pozisyon oldu. Kaleci ile beraber. Onun dışında fazla olmadı. Onun dışında uzun toplarla oynamayı düşündük. Rakip sahaya yığılmadığı zaman onun da etkinliği az oldu" dedi.

ŞOK OLMAK GİBİ BİRŞEY
Fenerbahçe maçındaki oyunun, neden Mersin maçına yansımadığı şeklindeki soruya ise Güneş, "Bu birtane oyuncuda değil bütün oyuncuda olunca istekle dışarı yansıyan aynı olmadı. İstekle dışarıya yansıyan aynı olmadı. Bu maçı kazandığımızda neler kazanabileceğimiz drüşünülmedi. Şok olmak gibi birşey...   Bunu düşünürken, oyuna baktığında 7-8 tane oyuncu değiştirebilirsin. Hangisini değiştirirsen değiştir. Dikkat düşünce olarak bu maçı tam uygulamayamadık" diye konuştu.

61SAAT.COM