Spor Toto Süper Lig'de normal sezonun son dev maçında evinde ağırladığı Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor'da futbolcular sarı-lacivertli takımı ellerinden kaçırmanın üzüntüsünü yaşarken, olumsuz havayı dağıtmak yine teknik direktör Şenol Güneş'e düştü. İki takım arasında 3 Temmuz'dan bu yana yaşanan şampiyonluk polemiği sonrası gerilen ortam ve Fenerbahçe'yi evinde mağlup edememenin moral bozukluğunu yaşayan Bordo-mavilileri toparlamak için Şenol Güneş oyuncularıyla sürekli bir araya gelerek toplantılar yapıyor.

Fenerbahçe karşısında oynanan futboldan ve yaşananların kısa bir değerlendirmesini oyuncularına yapan Güneş, önlerindeki Orduspor ve Süper Final maçlarını düşünmek zorunda olduklarını belirtti. Her yaşanandan ders çıkartarak önlerine bakmak zorunda olduklarını oyuncularına aktaran deneyimli teknik adam, Orduspor maçı sonrası başlayacak olan Spor Toto Süper Final maçlarının daha çekişmeli geçeceğini ve kesinlikle puan kaybına tahammülleri olmadığını futbolcularına anlatıyor. Güneş, Orduspor maçında yine aynı ciddiyetle sahada mücadele etmeleri gerektiği futbolcularına aşılıyor.

Bir takım nedenlerle bu sezon ellerine geçen fırsatları değerlendiremediklerini ve arzu edilen yerde olmadıklarını oyuncularına aktaran Güneş, Süper Final dönemini geçmişe takılmadan iyi geçirmeleri gerektiğine dikkat çekti.