Futbolu bırakan Fransız file bekçisi, ülkesinde So Foot dergisine verdiği röportajda Bursaspor’da teknik direktörü olan Şenol Güneş’e suçlamalarda bulundu. Frey, "2013’te Bursaspor’a gittim. İlk yıl harikaydı. Neredeyse her maç oynadım. Yeni bir kültürü keşfediyordum. Gerçekten mutluydum" dedi.

Fransız kaleci, yeni başkanın seçilmesinin ardından teknik direktörlüğe Şenol Güneş’in gelmesiyle her şeyin ters gitmeye başladığını belirtti. Frey, Güneş’in gelir gelmez kendisini bir kenara çekerek, "Bak ben hiç yabancı kaleciyle çalışmadım. Bu durum burada da değişmeyecek" dediğini öne sürdü.

Fransız kaleci, kendisinin Şenol Güneş’e problem yaratmayı düşünmediğini, iki yıllık sözleşmesi daha olduğunu ve profesyonelliğinin gereğini yapmaya hazır olduğunu söylediğini kaydetti. Frey, "Evden antrenmana, antrenmandan eve gidip geliyordum. Bu durum ağrıma gidiyordu. Mesele paradan ziyade, prensip meselesiydi” diye konuştu.
 
"ÖZELLİKLE NOEL'DE OYNATTI"

Sözleşmesinde yer alan madde nedeniyle as takımla antrenmana çıkmaya devam ettiğini belirten Frey, buna karşın Şenol Güneş’in karşılaşmalarda kendisine forma vermediğini de anlattı.

Bursaspor’un eski kalecisi, Şenol Güneş’in kendisini kasıtlı olarak Noel’in olduğu 24 Aralık’taki bir karşılaşmada oynattığını da iddia etti. Frey, "Bu tür ucuz numaralarla ve bıktırma taktiğiyle sık sık karşı karşıya kaldım. O sezonun bitiminde eve geldiğimde, 'Bir yıl daha böyle itilip kakılmaya niyetim yok. Bir daha Bursaspor’a dönmeyeceğim' dedim. Sonuçta neyse ki, kulüple sözleşmemin feshi konusunda anlaşmaya vardık" ifadesini kullandı.

Frey, Bursaspor’da teknik direktör Şenol Güneş’in kendisinin motivasyonunu kaybetmesine neden olduğunu ve futbolu erken bırakmasına da tecrübeli teknik adamın kendisine karşı tutum ve davranışlarının yol açtığını bildirdi.

2013-14 sezonunda 27 lig karşılaşmasında Bursaspor’da forma giyen Frey, Şenol Güneş’in göreve geldiği bir sonraki sezon ise tek bir lig mücadelesinde bile görev alamamıştı. Frey, Bursaspor’dan ayrılmasının ardından gelen tekliflere karşın, yaklaşık bir hafta önce, futbolu bıraktığını açıklamıştı.  (Ntvspor)