Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada bir gol atarak gol sayısını 30 çıkartan Burak Yılmaz gol krallığı yarışında açık ara önde gidiyor. Şimdiye kadar tarihinde 3 gol kralı çıkaran Trabzonspor'da, Burak Yılmaz'da büyük bir olasılıkla 4. gol kralı olarak bordo-mavili kulübün tarihine geçecek. Bordo-mavili kulüpte Necmi Perekli, Gürcü golcü Şota Arveladze ve Fatih Tekke isimleri gol kralı olarak sezonu tamamlayanlar oldu. Trabzonspor'un 1. lige çıkmasının ardından
ikinci kez şampiyon olduğu 1976-77 sezonunda 22 maçta attığı 18 golle bordo-mavili ekibin 1.ligdeki ilk gol kralı Necmi Perekli oldu. Perekli dışında gol kralı olan Şota ve Fatih Tekke ise teknik direktör Şenol Güneş döneminde bordo-mavili forma ile gol krallığı yaşayan isimler oldu. 1. ligde bugüne kadar 30'a yakın teknik adam ile çalışan bordo-mavili kulüp, Necmi Perekli dışındaki gol krallarını ise teknik direktör Şenol Güneş döneminde çıkardı.
Necmi Perekli'nin gol kralı olarat sezonu tamamlamasının ardından Trabzonspor uzun yıllar kendi bünyesinde gol kralı çıkaramadı.
1995-96 sezonunda bordo-mavili takım şampiyonluğu kıl payı kaçırdı ama, Gürcü oyuncu Şota Arveladze ile biraz olsun teselli buldu. Şota söz konusu sezonda oynadığı maçlarda rakip filelere 25 gol gönderme başarısı göstererek sezon gol kralı olarak tamamladı.
Trabzonspor'da son gol kralı ise Fatih Tekke oldu. 2004-2005 Sezonunda 31 gole imza atan Fatih, bordo-mavili forma altında krallık unvanını taşıyan 3. futbolcu olarak tarihe geçti. Fatih söz konusu sezona takımın başında Ziya Doğan ile başlarken, Doğan'ın 14. haftada istifa etmesinin ardından bordo-mavili takım ligin ikinci yarısına Güneş ile başlamıştı. Tekke, Ziya Doğan'ın görevde olduğu dönemde 10 gol atarken, Şenol Güneş'in gelişinin ardından 21 gole imza attı. Trabzonspor forması altında bugüne
kadar Fatih Tekke'nin rekorunu kıran isim olmazken, ligde normal sürenin bitimine 5. hafta kala ise Burak Yılmaz, 30 gole ulaştı. Golcü oyuncu kalan haftalarda 2 gol daha bulması halinde Fatih Tekke'nin rekorunu kırarak adına bordo-mavili kulübün tarihine yazdırmış olacak.

TRABZONSPOR'UN GOL KRALLARI VE GÖREVDE OLAN TEKNİK ADAMLAR
Necmi Perekli: 22 maçta 18 gol (Ahmet Suat Özyazıcı)
Şota Arvaledze: 33 maçta 25 gol (Şenol Güneş)
Fatih Tekke: 34 maçta 31 gol (Şenol Güneş)
Burak Yılmaz: 25 maçta 30 gol sezon tamamlanmadı. (Şenol Güneş)