Trabzonspor’da gündem sık sık değişiyor ama dönüp dolaşıp Şenol Güneş’e gelip kilitleniyor... Çok normal. Çünkü Güneş’in tavrı sadece sıradan işler için değil, gerçek anlamda gelecek planlaması adına önemli rol oynamakta. Ancak Şenol hocanın mevcut tavrı kafa karışıklığından da ileri gitmeye başladı. Mevcut ortama küskünlüğünü, yaşanan polemiklere duyduğu kızgınlığı aktarırken çok sert söylemlerden kaçınmayan Şenol Güneş’in Trabzonspor’daki geleceğine dair bu kadar muğlak bir tavır alması açıkcası şaşırtıcı. Güneş ne yapacak, sorusunun sorulmaya başladığı ilk günlerden, hatta yapılan yönetim zirvesinden bu yana bir adım ‘somut’ denilebilecek gelişme yok Güneş cephesinde. Yani gidiyorum da demiyor, kalıyorum da aslında. Dediklerini teraziye koyarsak ‘bırakma’ eyliminin çok daha fazla olduğu da gün gibi ortada. Soru almadan basına açıklamada bulunduğu ‘kulüp sitesinden’ yaptığı Trabzonlular’a seslenişte bile vardı bu yönde ifadeleri:

İşte ilk sinyaller

“...Trabzonspor için daha iyi olması adına benim içinde ya da dışında olmam da önemli değil. Bugün ben varım, yarın başka biri olabilir. İlkeleri ve uygulamaları kulüp adına doğru koyamadığımızda sorunlar olabilir. Hiç kimse de sürekli görevde kalamaz. Değişikliklerle de kurumlar çökmez. Hatta belki daha iyi olur ve bunun için değişimler yapılır. Sorunlar vardır. Hepsi çözülür. Yeter ki arada, iyi niyet, samimiyet, güven, işin üstesinden gelebilecek enerji ve sağlık olsun. Ben şu anda, kendi adıma o enerjiyi ve sağlığı taşıdığımı hissetmiyorum. Bu durumumun kimseyle ilgisi yok...”
Her ne kadar yöneticiler bu açıklamaları bir ‘yorgunluğa’ bağlasa da Şenol Güneş gibi ağzından çıkan her şeyi tartan, konuya, ülke medyasına hakim bir teknik adamın sadece yorgunluktan ötürü böyle mesajlar vermeyeceği bir başka gerçek. Sonra İstanbul’da aynı masaya oturdu, o malum zirve yapıldı. Güneş’in sitemlerini aktardığı, ancak Başkan Sadri Şener’in, “Peki biz az şeyler mi yaşadık, ortada değil mi bu yaştan sonra uğraştıklarımız. Bize haksızlık değil mi?” sözlerinin de hatırı sayılır bir çıkış olarak gündeme damga vurduğu biliniyor.

Haklı bir sitem

Tüm bunlar bilinirken, yönetim, ‘devam ediyoruz’ derken Güneş’in son Kore salvosu bir kez daha akılları karıştırdı. Hangi ruh haliyle bilinmez, kendi adını taşıyan krizi bu kez, “Daha karar vermedim, Türkiye dönüştü” diyerek tekrar tırmandırdı.

Ve son nokta... Başkan Şener, dava sürecinin son ve en kritik anına dair haklı sitemlerde yaptı. Yöneticileriyle ilgili sözlerinde zaten yüzde yüz haklı. ‘Haklıyız’ dedikleri davada liderlerini yalnız bırakmaları olacak iş değil. Ancak Şener’in asıl gündem belirleyen sözleri takımın hocası ile ilgiliydi. “Bir telefon dahi etmedi” dediği isim Şenol Güneş’ti. O net açıklama için Güneş’in, “Kendisinden duymadım. Yüzleşmemiz lazım” dediği de bir başka bilgi. Şimdi hepsini alt alta toplarsak Şenol Güneş’in böylesi açıklamalara suskun kalışı, halen ‘kalıyorum, ne krizi, yeter’ demeyişi...