Süper Lig`de normal sezonda oynanan 34 maçta yediği 39 golle son 4 sezonun en kötü savunma performansını gösteren bordo mavililer, bu sezon oynadığı tüm derbi karşılaşmalarda da kalesinde gol gördü. Ligin ilk yarısında sahasında Beşiktaş`a 1-0, Galatasaray`a 3-0 yenilen, deplasmanda da Fenerbahçe karşısında sahadan 1-0 mağlup ayrılan bordo mavililer, ligin ikinci yarısında Beşiktaş`ı 2-1 yendi, Galatasaray ve Fenerbahçe ile de 1-1 berabere kaldı.

Süper Final`de oynanacak 6 önemli derbi için bu istatistikleri göz önünde bulunduran teknik direktör Şenol Güneş, hafta boyunca takımına savunma organizasyonu çalışması yaptırdı. Giray, Mustafa, Cech, Celustka ve Glowacki`yi antrenör Ünal Karaman aracılığıyla sürekli savunmada yapılan pozisyon hataları üzerinde çalıştıran tecrübeli teknik adam, savunma oyuncularıyla da özel bir toplantı yaparak istediklerini sıraladı.

"UFAK HATALAR CANIMIZI ACITIYOR"

Güneş`in savunmadaki öğrencilerine, "Sezon boyunca sayısal olarak üstün olduğumuz bir çok pozisyonda küçük ve bireysel hatalar nedeniyle goller yedik. Ufak hatalar canımızı acıtıyor. Dikkatli olun. Rakibin ani kanat değiştirmeleri, hızlı top çevirmeleri penaltı pozisyonu gibidir, kalenizde büyük tehlikeler yaratabilir. Deparla hemen ters taraftaki açığı kapatın. Topun yere düşmesini beklemeyin. Havada müdahale edin, mümkün olduğunca uzağa vurun ve düz hat halinde çıkın. Ceza sahası önü çok önemli Zaman zaman hatalar olabilir ama küçük hataların büyük sorunlar doğurmamasını da siz sağlayacaksınız" diye konuştu.

STOPERLERE UYARI

Güneş, savunmanın göbeğinde oynayacak olan Giray, Mustafa ve Glowacki`ye de özel uyarılarda bulunarak, "Hamle zamanlamasına dikkat edin. Ana hedefimiz, topa rakipten yüksekte, uzağa ve kenara vurmak. Eğer uzaklaştırmak istediğiniz topu merkeze atar ve rakibe kaptırırsanız büyük sıkıntı doğar. Topa vurduğunuz anda çıkın ancak top rakip futbolcunun ayağına değidiği anda da hemen savunma pozisyonunuzu alın. Hiçbir zaman işi şansa bırakmayın. Birbirinizin kademesine girin" dedi.

"2 STOPERLE BASMAYIN"

Rakip forvetlerin yapacağı çapraz koşulara iki stoperin birden koşmasının defansın merkezini boşaltacağı ve büyük tehlike doğuracağı uyarısında da bulunan Güneş, "Stoperler birbiriyle koordineli olmak zorunda. Kesinlikle uyumayın, dalmayın, konsantrasyonunuzu kaybetmeyin. Topu kornere veya taca atmaktan çekinmeyin. Yeter ki merkeze atmayın" ifadesini kullandı.

GLOWACKİ SÜRPRİZİ OLABİLİR

Trabzonspor`da sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan ve son iki maçın 18 kişilik kadrosuna giren Polonyalı stoper Glowacki`nin Fenerbahçe maçının en azından bir bölümünde görev alabileceği belirtildi. Güneş`in, sakatlığı tamamen geçen Glowacki`yi hafta içindeki antrenmanlarda Giray`ın yanında Mustafa ile değiştirerek oynatması dikkat çekerken, tecrübeli teknik adamın sürpriz yaparak Polonyalı oyuncusu ilk 11`de sahaya sürebileceği vurgulandı.

"BASİT OYNAYIN"

Fenerbahçe maçında başarılı olmak için orta saha etkinliğini ellerinde tutmak zorurda olduklarını da vurgulayan Güneş, tüm oyuncularına basit oynamalarını söyledi. Güneş, "Basit ve zamanında oynayın. Eğer zamanında boş adama pas vermezseniz, bol pas yapmanız, topu sürekli dolaştırmanız işe yaramaz. Bunun işe yaraması için boş arkadaşınızı zamanında görün" dedi.

BU KEZ AVRUPA`DA KONAKLAYACAKLAR

Trabzonspor, pazar günü oynayacağı Fenerbahçe maçı için yarın öğle saatlerinde yapacağı antrenmanın ardından saat 15.00`te THY`nin tarifeli uçağıyla İstanbul`a gidecek. Bordo mavililer, ligin ilk yarısında oynadıkları maçta Anadolu yakasındaki bir otelde konaklamalarına rağmen bu kez Avrupa yakasında konaklayacaklar ve maçtan önce Kadıköy`e geçecekler.

Kaynak: Sporaktif