Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, A Haber'de katıldığı Artı Futbol programında önemli açıklamalarda bulundu. Şike'den, Süper Final müsabakalarına ve bordo-mavili kulübün durumuna kadar bir takım açıklamalar yapan deneyimli teknik adam önemli mesajlar verdi.

Fenerbahçe karşısında iyi oynamayarak kaybettiklerini belirten Şenol Güneş, "İyi futbol yoktu. İyi de sonuç yoktu bizim için çünkü oynadığımız futbol bizim futbolumuzun gerisinde kaldı. Fenerbahçe bizden daha iyiydi ve daha istekliydi. Bizde istekli olduğumuz bölümlerde top kayıplarını çok fazla yaptık. Top kayıplarından sonra yediğimiz gol oyun disiplinini bozdu. Takım olarak düşündüğümüz altında oynadık. Rakip bizden oyun ve skor üstünlüğü olarak daha iyiydi. Trabzonspor olarak az pozisyona girdik.

Baskıya cevap veremedik. Süper Finalin ilk maçında düşündüğümüz oyunun altındaydık. Oyuna baktığımızda galibiyeti hak etmeyen takım bizdik. Maç kazanamadığınız sürece bir güvensizlik ortamı oluyor. Bu da takımı olumsuz etkiliyor" dedi.

"HER TAKIM HER TAKIMI YENEBİLİR"
Süper Final'in koşulları farklı bir hale geldi diyen Güneş, " Süper Final'in koşulları farklı bir hale geldi. Biz Fenerbahçe'yi yenseydik. Beşiktaş da, Galatasaray'ı yenseydi her şey karışabilirdi. Biz kaybedince Fenerbahçe puan farkını açtı. Puan farkı nedeniyle Galatasaray avantajlı girdi Süper Finale, biz Fenerbahçe'yi yakalamaya çalışacağız. Fenerbahçe'de Galatasaray'ı yakalamaya çalışacak. Dolaysıyla bu durum değişmedi. Fenerbahçe'nin bizi yenmesi moral açısından onlara avantaj getirdi. Bizi
moralsiz yaptı. Puan kaybına baktığımızda da biz geride kaldık ama şansımız hale devam ediyor. Her takım her takımı yenebilir. Galatasaray avantajlı durumda. Oyuncular arasında dalgalanmalar olduğu gibi takımlar arasında da dalgalanmalar olacaktır."diye konuştu

"BENİM SÖZLEŞMEMLE İLGİLİ BİR SIKINTI YOK"
Güneş, "Benim Trabzonspor ile 1 yıllık daha sözleşmem var ama ben kendimle ilgili kararı daha vermiş değilim. Ben olayım veya olmayayım Trabzonspor doğru yolda gitmesi önemli olan benle veya bensiz. Ben Trabzonspor bünyesinde doğru işlerin yapılmasından yanayım. Bunu yaparken içinde de olsam aynısını söyleyeceğim dışında da kalsam aynısını söyleyeceğim. Trabzonspor geçtiğimiz sezonki kadrosunu kaybettikten sonra yeni oyuncularla takviye yaparken yabancı oyuncuları fazla aldık. Bizim sıkıntımız oldu. Sayı
fazla olunca oynamayan oyuncuda sorun oluyor. Yerli oyuncuları kaybedince iyi bir yerli yerine koyamadık. O zamanda yabancı oyuncularla tamamlamayı düşündük. Şampiyonlar Lig'de serbest olduğunu düşünürken bu bize olumsuz yansıdı. Dolaysıyla kadronun yapılanması tekrar gözden geçirmemiz gerekecek. Ben bir günde kalsam 10 senede kalsam aynı doğruları yaparım. Hiç değişmez. Benim 1 yıl daha sözleşmem var bununla ilgili bir sıkıntım yok."ifadesini kullandı.

"ŞİKENİN ÜSTÜ KAPATILIRSA TÜRK FUTBOLU 50 YIL GERİ GİDER"
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 3 Temmuz'da başlayan şike soruşturmasıyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Güneş, "Geçtiğimiz sezondan buyana yaşanan süreç takımları etkiledi. Ülke futbolunu etkiledi. Çirkin bir görüntü var. Gerçekse bunun savunmak doğru değil, değilse o da başka bir sorun bir sene bunu taşıdık. Bu yanlışsa çok ağır oldu. Bunu Trabzonspor oluşturmadı. Fenerbahçe oluşturmadı ben oluşturmadım kim oluşturdu. Nereden çıktı bu suç var mı yok mu? 3 Temmuz'dan sonra ben şunu söylemiştim. Orta bir olumsuz durum var bu olumsuz durumdan herkes payını alır. Ortada bir suç var ise cezasını çeksin yoksa da haksızlık yapılmasın. Ortada eğer katil ve ölü var ise banane deyip geçtiğimiz zaman yarın bize de aynısı olacaktır. Katil ve ölü yoksa yalanda gösteriliyorsa kim yapıyorsa ona hesap soralım. Ortada bir suç var ise bunu Trabzonspor oluşturmadı. Bir suç var ise aydınlanmalı, eğer bu konu kapatılıyorsa bunun Fenerbahçe'ye de bir yararı yok. Böyle bir şey varda kapatılırsa Türk futbolu 50 yıl geri gider. Bunu futbol adına söylüyorum. Fenerbahçe'nin bunu yapmamışsa hep beraber Fenerbahçe'yi sahiplenmemiz gerekir. Çünkü büyük bir kulüp ama bu iddialar eğer doğruysa herkes hesabını vermeli vermediği zaman bu 50 yıl konuşulur. İnsanların kafasında devamlı kalır.

"TRABZONSPOR'U SUÇLANARAK FENERBAHÇE'NİN HAKLI ÇIKMASI MÜMKÜN DEĞİL"
Fenerbahçe ile oynadıkları maç günü sarı-lacivertli taraftarların düzenledikleri yürüyüşü değerlendiren Güneş, " Taraftarların başkanlarına sahip çıkması güzel herkes sahip çıksın ama sakla samanı karıştırmamak lazım. Bizde o karıştırılıyor. Yürüyüş yapmak kamuoyu oluşturmak başka bir iş. Orta da bir suçlama ve iddia var ise bu başka bir şeydir. Fenerbahçe taraftarının başkanına sahip çıkması gayet normal. Trabzonspor'da kendi başkanına sahip çıkar ama Fenerbahçe taraftarının Trabzonspor başkanına
saldırmasına gerek yok ki. Kendilerine yöneltilen suçları Trabzonspor yapmıyor ki, yapan polis ve savcı. Ogün bu iddiaları yapan polise ve savcıya karşı yürüyüş yapsaydılar."

"Ben Trabzonspor'un haksız bir şey almasına karşıyım. Aynı şeyin Fenerbahçe içinde geçerli olduğunu düşünüyorum. Konu öyle bir saptırılarak geldi ki başlangıçta TFF Başkanı ve bir çok kesimler durumun vahim olduğunu söylerken son aşamada biz yapmadık başkaları yapmaya getirilmeye çalışıldı. Bunlardan bir tanesi de biz olduk. Biz teşvik vermeyelim diye şike yapılmasına gayret edilmiş. İddialar arasında bu var aslında böyle bir şeyin tam tersi düşünülür. Şike yapana şike yapmasın diye teşvik verilmek istenir ama bunların konuşulması 7-8 ay sonra oldu. Trabzonspor-Fenerbahçe rekabeti yerine Fenerbahçe kendisine yapılan suçlamalara cevap vermesi daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Bu yanlış devam ediyor. Kendini başarılı kıldın, bütün bunlar olup-olmadığını kendileri biliyor. Bu işler kapanırsa ve suç var ise ortada kanayan yara devam edecek. Yok olduğunu iddia ediyorsan zaten onu da gidip yetkili yerlere söylersin sokakta söyleyerek veya başkalarına saldırarak yapmak doğru değil ki. Trabzonspor'u
suçlanarak Fenerbahçe'nin haklı çıkması mümkün değil."ifadesini kullandı.

"ORTADA SUÇ VARSA BUNUN KULÜBÜ, ŞAHISI OLMAZ"
Güneş, "Türkiye'de şu anda işlenen şu hiç kimse ceza almayacak. Bu iş kapanınca ne olacak UEFA buna bir cevap verecek. Ya kabul edecek bunu ya da seni 2-3 sene Avrupa'ya almıyorum diyecek. Şahıslar veya kulüpleri bağlar-bağlamaz bu da bana çok komik geliyor. O zaman şike yapma şirketi kurarsınız. Kulübün yanında bir şirket açarsınız. Şike alınır-satılır diye kullanırsınız. O da sizi bağlamaz çünkü o da yan bir şirkettir. Ülkedeki işsiz insanları alırsınız o işe onlarda hapse girer çıkarlar. Bu çok çirkin
işin buraya gelmesi ve konuşulması çok doğru değil. Biz bunu konuşurken rahatsız olmamız gerekiyor. Gayri meşru bir iş var ortada bunun sonucunda var mı yok mu diye cevabını bulamıyoruz. Ortada bir suç var ise bunun şahısı, kulübü yok. Suç suçtur. Benim kulübüm böyle bir şey yapmışsa cezasını çekmeli. Aksi takdirde bu işler düzelmez. Bunu kapattığınız zaman bunun arkası gelir."yorumunu yaptı.
"Benim güven duygum yok. Bu iddialar ortaya atıldıktan sonra bu kişilere gidip sorulabilirdi. Savunmalar alınabilirdi ama bu hiç yapılmadı. Birileri bu işi yönettiğini his ediyorsun. Süreç birden hızlanıyor. Birden yavaşlıyor. Öyle bir hava his ediyorsun. Ben medyaya yansıyan yönüyle söylüyorum bunu. Tam içine girmiyorsun ama şu görüntüyü his ediyorsun. Karar Play-off öncesi dendi şimdi ise bekletilsin deniyor. Bunların hep konuşulması bile bu süreci yıpratıyor. İş kötüye gidiyor."şeklinde konuştu.

"ORTADA BİR ÖLÜ VARSA BUNUN KATİLİNİ BULMALIYIZ".
Bu süreçte mümkün olduğu kadarıyla adil olarak kalıp genel konuşmaya çalıştığını belirten Güneş, "Eğer ortada bir suç var ise kendimi de içine katıp cezasını çekelim diyorum. Sürekli konuşmalar işin özünü kaybeder. Ortada bir ölü var ise onu artık biri öldürmüştür. Ortada bir ölü var ise katili bulmamız lazım. Hukukçular, TFF ve medya herkes uğraşıyor bir sonuç çıkartamıyor. Trabzonspor olarak biz emeğimizle oynadığımızı düşünüyoruz. Kafa kafa gittiğimiz bir yarışta şike yapıldığı iddia ediliyor eğer yapılmış ise bize yapılmış demektir. Kibarlık yapıyoruz ve yine suçlanıyoruz" ifadesini kullandı.

"EMRE HIRSLI BİR OYUNCU"
Trabzonspor'un Fildişili yıldızı Didier Zokora'nın Emre Belözoğlu tarafından ırkçı saldırıya maruz kaldıfdğını iddia etmesini değerlendiren Güneş, "Zokora bana Emre'nin sözlerinden dolayı üzgün olduğunu söyledi. Bizim ülkemizde böyle bir ırkçılık anlayışının olmadığını düşünüyorum. Emre iyi bir oyuncu hırsından dolayı kontrolünü kaybedebiliyor. Saha içinde ikisinin arasında agresiflik oldu. İkisi saha içinde birbiriyle atıştı ama ne söylediler bilmiyorum. Toplantıya giderken Zokora bunu söyledi. Bunu çok gündeme getirmemesini söyledim çok doğru olmaz. Bunlar üzücü şeyler hiç olmaması lazım" dedi.