61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor, 71. Genel Kurulu, KTÜ Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. Trabzonspor yönetim kurulunun neredeyse tam kadro katıldığı Genel Kurulda Şükrü Kuleyn, divan Başkanı seçildi. Ancak Genel Kurulun hemen başında 8. Madde krizi yaşandı. Trabzonspor yönetimi tarafından daha önce geniş kapsamlı tutulan ve bugün Divan Başkanlığına sunulan dilekçe ile revize edilen 8. Maddenin revize edilmiş hali Genel Kurul üyelerine sunuldu. Ancak bu sırada Genel kurul üyeleri bir yanlış anlamayla revize edilmiş halini kabul etmedi. Bunun üzerine Şükrü Kuleyn, “Burada yanlış anlaşılma var. Gündemi kabul ettiniz. Şimdi revize edilmesini kabul etmiyorsunuz. 8. Madde geldiğinde kabul etmeyebilirsiniz. Ancak gündemi kabul ettiniz bunu da kabul ettiniz” diyerek tartışmalara son noktayı koydu. Böylelikle Genel kurulda 8. Maddenin revize edilmiş haliyle görüşülmesine karar verildi.

NELER OLMUŞTU

Trabzonspor’un genel kurulunda en önemli maddelerden biri olan ve genel kurul üyeleri tarafından dikkatlice takip edilen 8. Madde ile ilgili olarak Başkan Muharrem Usta’nın kongreden önce dün yaptığı açıklamaya binaen söz konusu maddede revizeye gidildi.

Kongrenin ilk gündeminde yer alan 8. Maddede bütün gayri mülklerin üzerinde yönetimin tasarruf etmesi ile ilgili yetki talebi revize edildi.
Buna göre yönetim bu konu ile ilgili tasarrufun kısıtlamaya gitti ve Akyazı ve Kartal tesisleri konusuna yetki istediğine dair önerge verdi bu önerge de kabul oldu.

ÖNCESİ 



SONRASI