Trabzonspor'da Burak Yılmaz'ın takımdan ayrılması ile özellikle beliren forvet hattındaki aksama ve defansta geçen sene yaşanan hatalar bu iki bölgeye transferi şart koşuyor. Defansa alınan Sol Bamba'nın istenilen performansı henüz gösterememesi, mevcut golcülerinde Burak'ın yerini dolduramaması sonrasından bu iki bölgeyle ilgili de hergün yeni bir iddia ortaya atılıyor.

SOLOMON RONDON
Günebakış Gazetesi golcü arayışlarnı sürdüren Trabzonspor'un Malaga'nın başarılı golcüsü Solomon Rdondon'un transferini bitirmeye kararlı olduğunu yazdı. Gazete, "Bir süderi oyuncunun transferini bitirmek için nabız yoklayıp şartaları değerlendiren Bordo Mavililerin piyasa değeri 9 milyon Euro olan Solomon için 6,5 milyon Euroyu gözden çıkarttı. Almanya kampına gelen Başkan Şener'in Solomon'un şartlarını teknik direktör Güneş'e sulanacağı ve transferin kamp sonuna kadar gerçekleştirileceği belirtildi" şeklinde yazdı.

EMERSON
Taka Gazetesi ise Benfica'da top koşturan ve ismi Colman ile takas konusunda anılan Brezilyalı defans oyuncusu Emerson'u sayfalarına taşıdı. Gazete birinci sayfasındaki haberde Trabzonspor yönetiminin Emerson'u almak için ısrarlı bir çalışma içinde olduğunu ifade etti. İç sayfada ise Güneş'in transfer konusunda ki yakınlamalarını ifade eden Gazetesi haberi şöyle duyurdu:  "Bordo-Mavili ekipte teknik adam Şenol Güneş'in gözü adete yollarda kaldı. N'Doye tranfsferinden ders alan ve artık adımlarını daha dikkatli atmaya özen gösteren Trabzonspor'da artık zamanda daralıyor. Güneş, takım kadrosunu şekillendirmeye çalışıyor. Ancak eksik mevkilere yapılmayan transferlerin bir anlamda Güneş'in de elini kolunu bağlıyor!"

TOURE VE COSTA
Karadeniz Gazetesi ise Trabzonspor Fildişili Sahili oyuncusu Toure'yi bugün manşetine taşıdı. Gazete haberinde, "Stoper arayışlarını sürdüren Bordo-Mavililer de rota Manchester City'nin Filşidili Sahili stoperi Habip Kolo Taure'ye döndü. Yönetim deneyimli oyuncusunun işini bitirmek için sınırlarını zorluyor" şeklinde verdi. Gazete ayrıca Toure'nin transferinde yaşanacak olası pürüz halinde Trabzonspor'un B Planının da hazır olduğunu yazdı. Yönetimin B Planının Valencialı Ricardo Costo olarak açıklayan gazete şöyle devam etti: "İspanyol kulübünün satmak istediği ve Trabzonspor'un gündeminde olduğunu duyurduğu fulbolcunun ikna edilerek Trabzon'a getirileceği ifade ediliyor"