61SAAT HABER SERVİSİ -

Trabzonspor’un yeni dönemde başkan adaylarından mevcut Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, 19 Mayıs Spor Salonunda aday tanıtım töreni düzenledi. Saat 18:00’da başlaması ön görülen aday tanıtım töreni salonda istenilen kalabalığın elde edilememesi üzerine 45 dakika gecikmeli başladı. Salona geldiğinde büyük bir alkışla karşılanan Hacıosmanoğlu, burada ilk olarak törene katılan delege ve taraftarlara hitap etti. 

Aday tanıtım töreni için 19 Mayıs Spor Salonu neden seçtiği sorusuna açıklık getiren Hacıosmanoğlu, “
Konuşmamı yapmak için bu salonu seçmemin nedeni 2,5 sene önce Trabzonspor sevdalıları bu kutsal görevi bu salonda bana tevdi etti” dedi. 
Başkanlığı seçildiği dönemde vadettiği ‘öze dönüş projesini’ neden terk ettiklerini de açıklayan Hacıosmanoğlu, “İlk sezon için kim şampiyonluk vadediyorsa sizleri kandırıyor demiştim. “Yapılanma yapıyoruz” dedik. Öze dönüş hamlemizi o günün şartlarına göre en uygun hocamızı seçtik. Ama ne yazık ki beklediğimiz gibi alt yapıdan oyuncularla çalışma imkanı olamayacağını bize söylediler. Biz de o yüzden rotamızı değiştirmek zorunda kaldık” diye konuştu. 

AĞABEYLİK DEĞİL, HAİNLİK

Seçildiği gün görev süresini 6 aydan 2,5 yıla çıkaran Genel Kurul kararını kendileri istemediğini ifade eden Hacıosmanoğlu, “Son 4-5 aydır kulübü çalışamaz hale getirdiler. Bunları mahkemeye müracaat eden 2 kişi yapmadı. Bunları yapanlar sizin başkanınız olmayacağım dediğim o düzenin insanı. Onlara sorarsanız Trabzonspor’un ağabeyleri. 
Onlara dedim, “Hem Sportif ve hem de mali anlamda çökmüş Trabzonspor ne yapacaksınız?. Bırakın çalışalım. Ardından başarılı bir Trabzonspor ile delegasyonun karşısına çıkalım dedim. Bu bana göre ağabeylik değil hainliktir… 
Kayyum geliyor, gidiyor diye yabancı oyuncularımız soruyor. Kayyum nedir diye.. “Başkan yönetimden gidecek onun yerine seçime kadar başka insanlar gelecek” anlam veremiyorlar” dedi. 

3 TEMMUZ ŞİKE SÜRECİ

3 Temmuz şike süreci ile ilgili de konuşan Hacıosmanoğlu, “Dönem dönem hatırlarsanız ‘kim sustu sizi’, ‘Birilerinden mi korkuyorsunuz’ diyenler oldu. Onun kavgasını da verdik. Ama bu camianın ağabeyleri “kavga ederek Trabzonspor’u bir yerlere taşıyamazsınız” dediler. Ama biz hukuki mücadelemizden vazgeçmedik. 
Önemli oyuncular aldık. “Avrupa’yı düşünmüyoruz” dedik bizi eleştirdiler. Avni Aker’e veda edeceği sezonda ‘Şampiyonluk’ yakışır diye biz bu kadar önemli paraları verip önemli oyuncuları kazandırdık. Bunun için de sisteme karşı uğradığımız haksızlığın bedelini, hukuki platformda arkadaşlarımız çalışıyor. Biz de Avni Aker’de ki son sezonumuzda şampiyonluk yaşayabilmek için mevcut federasyon ve kurullarına arkadaşlarımızı koyduk. Bu sene sportif başarıyı yakalarken yolumuz kesilmesin diye. 
Herkes kavga ederseniz diye puanlarınızı alıp rakiplere verir diye eleştiriyorlardı. 
Bu kararlar kolay kararlar değildir. Şahsınızı düşünürseniz kolay verirsiniz, ama Trabzonspor menfaatini düşünürseniz zorlanırsınız. 

KÜME DÜŞMEYE OYNAYAN TAKIMLAR BİLE… 

O Genel Kurula katılmıyordum. Sabaha karşı 4’de İstanbul’a gittim. Genel Kurul salonundan da 10 sefer 11 sefer yanımda ki arkadaşlara kalkalım burada duramıyorum diye ifade kullandım. Sayın İbrahim Usta’yı yönetime koymuştuk. Ben buradan gidersem çok zor durumda kalırım. Orada ki çektiğim ızdırabı ben bilirim. Ben Bunların hepsini federasyon ve yönetim kurullarına koyduğumuz arkadaşlardan bu sene haksızlığa uğramayalım diye..
Sağ olsun her hatadan sonra bize ‘Biz de anlamıyoruz. Mücadele ediyoruz ama nasıl oluyor anlamıyoruz’ diyorlar. Hiç kimse Trabzonspor’dan böyle bir çıkış beklemiyordu. 
İlk 4 haftada kendi beceriksizliğimizden kaçırdığımız penaltı ve 10 puanımız vardı. 7 Haftalık sürece bakarsanız 4 puanımız var. Küme düşmeye oynayan takım bile 7 haftada 4 puan almıyor” ifadelerini kullandı. 

TRABZONSPOR’A OPERASYON YAPILIYOR

Trabzonspor’a operasyon yapıldığını ileri süren Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti: 
“Operasyon yapılıyor. Kime yapılıyor bu operasyon. Trabzonspor’un Karadeniz fırtınası gibi gelişinden “bu çok ileri giderse önünü kesmek zor olur. Şimdiden keselim önüne deyip” İbrahim Hacıosmanoğlu, Aralıkta ‘ki kongreye sportif başarılı bir başkan olarak girmesin. Devrilmesi daha kolay olur” diyenler yapıyor. Bu operasyonun arkasında kimler var. Dışarıda Türk futboluna ihanet eden hainler ve onların içinde ki uzantıları. Trabzonspor’u Hacıosmanoğlu’nun elinden kurtaralım diyenler aslında Trabzonspor’a ihanet edenler. 

KİMSE ALI KOYAMAZ
Biz güçsüz olabiliriz. 5-6 Aralıkta kongre var. O kongreye 30 puanın üzerinde takım olarak gitmeyebilirim. Seçimi de kazanamaya bilirim. Ama bizim mücadelemizden kimse bizi alı koyamayacak. Bizden sonra gelecek olanlar varsa onları takip edeceğiz. Sanmasınlar ki, bu operasyonları yapanları bilmiyoruz. Önemli görevde olanları da var. Bizim hakkımızı yiyenlerle iş birliği yapanlarda var. Örtbas etmeye çalışanların ve onların bizde de bulduğu uzantılar var. Tek tek biliyoruz. Kim olduğunu bildiklerimizi de iyi bilsinler”


BİR FARUK ÖZAK GİDİYOR, BİR FARUK ÖZAK GELİYOR

Hacıosmanoğlu; 
“Bu şehrin siyasetçilerine anlam veremiyorum. Faruk Özaklar gidiyor yerine yeni Faruk Özak’lar geliyor. Ya bu şehirde genel müdürlükler gidiyor, bölge müdürlükleri gidiyor. Bu şehri değerleri birer birer kaybediyor. Sizin asli göreviniz onlar. Bırakın Trabzonspor sevdalıları, Trabzonspor’a yön verir. 
Trabzonspor battı diyor. Benim bildiğim bir insan bir yere gittiği zaman orayı batırırsa arkasına bakmadan kaçar. Ne kadar güzel aday arkadaşların hepsine saygı duyuyorum. Batmış bir gemiyi kurtarmaya geliyor. İyi de ben bu kulübü batırdıysam, Trabzonspor sevdalılarının karşısına çıkıp kendimi niye rezil edeyim. 
Evet Trabzonspor’un 400 milyon borcu var. Biz aldığımızda da 197 milyon borcu vardı. Biz hiç konuşmuyoruz. Başkan olduktan sonra kulüp yönetmek ayrı bir şey. Yaptığımız hataları yapmazdık diyorum. Şimdi 200 milyon borcun, faiz yükü 70 küsur milyon lira… Kur farkından aynı oranda 70 küsur milyonlar.. 200 milyonluk borcun 150 milyonu kendi içinden kaynaklanan borç. Ama o gün ki kadrodan çok daha değerli oyuncular var elimizde. 2 tanesini veya 3 tanesi satarsanız bu borcu kapatırsınız. 
Biz kulübü devraldığımızda kulüp batmıştı. Asıl o zaman batmıştı” ifadelerini kullandı. 

HACOSMANOĞLU SOYADLI ÜYELER

Kulübe yeni yapılan ve içerisinde bir çok Hacıosmanoğlu soyadlı kişinin bulunduğu listenin mahkeme tarafından iptal edilmesiyle ilgili olarak ise Hacıosmanoğlu, “Bizi seven ve destekleyen 3 binin üzerinde benim de akrabalarım da var arkadaşlarım var. Tam hatırlamıyorum 150 tane mi Hacıosmanoğlu soyadı gördüler, Hacıosmanoğluspor’ mu oluyor dediler. 130 – 140 taneden korkmayın. Benim sülalem çok geniştir. Orada 2 binin üzerinde Hacıosmanoğlu var da soyadı farklı. Onların hepsi bize destek olmak için kendileri üye oldu. Biz varız diye üye oldu. Korkmayın Trabzonspor başarılı olursa burada dururuz” dedi.