Seçim kararı alındıktan sonra adaylığını açıklayan ilk isim İbrahim Hacıosmanoğlu olmuştu. Hacıosmanoğlu, dün İstanbul Borsa İstinye Park Restaurant’ta yemekli basın toplantısı düzenledi. Önemli mesajlar verdi. İşte Hacıosmanoğlu’nun sözleri:

‘Futbol temiz değil’

“Trabzonspor’un başkana değil, kitleleri peşinde sürükleyecek, tekrar ’Anadolu Beyi’ unvanını kazandıracak, güzide Anadolu kulüplerimizi yanına alacak bir lidere ihtiyacı var. Biz de buna talibiz. Bu anlayışla başarısız olursak iyi bir miras bırakmayacağımızın bilincindeyim. Söylemlerimizi eyleme dönüştürebileceksek Allah bize başkanlığı nasip etsin. Kalıcı başarıyı ve temiz futbolu sürdüremezsek Allah bana başkanlığı nasip etmesin. Türk futbolu temiz değil. Kirletenler de bellidir. Trabzonspor, hak yiyen değil, hakkı koruyan, bir mantık isteyen futbol ailesini de bir araya getirip, Türk futbolunu da temizlemek zorundadır. Bunun öncüsü olup, mücadelesini vereceğiz.”

‘Seçilmezsem aday olmam’

“Trabzonspor başkanlığı önemli bir koltuktur. Kulübe yakışan insanların orada olması lazım. Her aklına gelenin aday olabileceği bir koltuk değildir. Daha önce aday olduğum kongrede kaybetmemize rağmen aldığımız oy ve ondan sonraki süreçte kulübü temsil etmek için elimizden geleni yaptık. Duruşumuzla birçok paydaşın gönlünde yer ettik. Seçilirsek duruşumuzu bozmadan hizmet edeceğiz. Seçilemezsek bundan sonra Trabzonspor sevdalısı olarak yolumuza devam edeceğiz. Bir daha aday olmam.”