53 ülkeden 214 üyesi bulunan Avrupa Kulüpler Birliği’nde (ECA) Fenerbahçe’nin yerine Trabzonspor, Beşiktaş’ın yerine ise Bursaspor olağan üyeliğe alındı. UEFA’nın cezaları nedeniyle Avrupa kupalarına gitme şartını yerine getiremeyen bu iki takımımızın üyeliği olağandan birleşiğe düşürüldü.
 
Binlerce belge var

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bordo-Mavililerin patronu “Bizi davet ettiler ve bir temsilcimizi Cenevre’ye yolladık. Yaptıkları değişiklik, yürüyen şike davasında bir belge olmaya ihtiyaç duymaz. Zaten ortada binlerce belge var” şeklinde konuştu.
 
“Fenerbahçe’nin olağan üyelikten alınıp, bizim oraya konmamız bu işi halen hazmedemeyenlere ve çirkinliğin üstünde oturanlara mesajdır” yorumunu yapan Hacıosmanoğlu sözlerine “Şampiyonluğumuz zaten UEFA ve CAS kararıyla tescil edilmişti. Avrupa Kulüpler Birliği de bunu hazmedemeyenlere tokat vurdu. Yarın bir başka tokat daha vuracaklar” diye devam etti.
 
İYİ GİDİYORUZ AMA...
 
Hacıosmanoğlu FIFA ile görüşme halinde olduğunu da belirterek “UEFA’nın verdiği kararları uygulamayan Futbol Federasyonu’na daha büyük bir tokat gelecek.

En sonunda A Milli Takımımıza, kendi ligimizdeki takımlarla maç yaptırırlar! Romanya’yı yenen Milli Takım’ı çok iyi buldum. Aynı Romanya bizi kendi sahamızda yenmişti. Keşke teknik direktör değişikliği 2-3 maç önce olsaydı. Ama iyi gidiyoruz diye kimse ahlaksızlığa taviz veremez. Bizim öncelikli hesabımız para pul değil, bu pisliğin temizlenmesi. Ama kupa geldikten sonra bu işin doğal sonucu olarak, o sezonun şampiyonluk kazancını da vereceklerdir elbette. Gereğini düşünürler” ifadelerini kullandı.

“1461 ruhunu istiyoruz”

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu Süper Lig’de alınan kötü sonuçların ardından çok eleştirilen teknik heyete de sahip çıktı. Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’ın takımı başarıya taşıyacağına inandığını vurgulayarak, “Biz hocamızın 1461 Trabzon’da olduğu gibi gençlere şans vereceğine ve o ruhu sahaya yansıtacağına inanıyoruz. Bu konuda daha cesaretli olmalı. Biz hocamızın arkasındayız” ifadelerini kullandı.

BUGÜN GAZETESİ