Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Radyospor’da Serhat Demirtaş’ın hazırladığı Kuzey’in Sesi programına konuk oldu. Birbirinden önemli açıklamalar yaptı. Merakla beklenen Yıldırım Demirören görüşmesinin hafta başında gerçekleşeceğini söyleyen Hacıosmanoğlu, “Bu toplantıda kendisine, ‘Şu ana kadar işin takipçisi olduk, girişimde bulunmadık. Artık olayın geldiği nokta ortada. UEFA iç işlerimize karışamaz edebiyatını bırakıp gerekeni yapacak mısınız? Eğer yapmayacaksanız biz artık değişik yol izleyeceğiz’ diyeceğim. Kalabalık bir heyetle UEFA ve FIFA’ya gideceğiz” ifadelerini kullandı. Bu girişimler sonucunda ülkenin bir ceza alması halinde sorumlusunun Trabzonspor olmayacağını söyleyen Başkan, “Olası bir yaptırım beni üzmez. Çünkü bunun sorumlusu, bu zamana kadar gerekeni yapmayan olayın üstünü örtmeye çalışanlardır” diye konuştu.

‘Borcu bilerek geldik’

İbrahim Hacıosmanoğlu, son günlerde sık sık dile getirilen kulübün ekonomik sorunlarıyla ilgili olarak ise, “Biz borcu bilerek geldik. Şimdi mağdur edebiyatı, borç edebiyatı yapamayız. 2017’ye kadar gelirlerin temlik altından olması en büyük sıkıntımız. Ancak çözüm yollarımız var, bunu aşacağız. En önemsediğimiz şey, faiz illetinden kurtulmuş bir Trabzonspor yaratmak” dedi.

‘Kulübe siyaset girmedi’

İbrahım Hacıosmanoğlu son olarak kulübün siyasete alet edildiği iddialarına, “Bunu söyleyenler kulübün geçmişine baksın. Siyasetin yönetimler seçtirdiği günleri hatırlasın. Trabzonspor artık siyasetin kullanacağı bir kulüp değildir. Sayın Başbakan’la aramızın iyi olması kulübe siyasetin girdiği anlamına gelmez. Biz sadece her alanda güçlü bir Trabzonspor peşindeyiz” yanıtını verdi.