61SAAT HABER SERVİSİ - Başkan Hacıosmanoğlu, "O konuyla ilgili biliyorsunuz baskı altındayız. Talimat veriyorlar. Şike konusu ile ilgili konuşmayın diye. Her zaman ki gibi konuşmuyoruz o konuyla ilgili. Baskı altında olduğumuz için onla mücadele edemiyorum, konuşamıyorum da.. Öyle istiyor Trabzon'un gerçek sahibi kendini sanan insanlar. Veya rantları kesilen insanlar.
Biz ilk andan itibaren bu konunun Trabzon'un namus meseli olduğunu ve hiç bir makam mevki tanımadığımız ve sınırsız mücadele vereceğimizi söyledik. Avrupa'da istediğimiz gibi gidiyor. Buradan teşekkür ediyorum Erdem Egemen'e ve avukat arkadaşlara.  Bütün konunu muhatabı odur. Bizimle ilgili pasif kaldığımızı bu işle mücadele etmediğimizi söyleyen ahlak yoksunları bu arkadaşımızı tanıyor açıp sorarlar biz ne yetki verdik. Sınırları nereye giderse, nasıl özgürlük verdiğimizi onlardan teyit edebilirsiniz. Bunu kimse seçim malzemesi veya hutta başarısızlığa farklı şeylere kullanılacak olay değildir. Trabzon insanı namusuna düşkün insandır Türk insanı gibi. Bu konuyu başka konularla karıştırmasınlar. O konuda bizim yapmamız gereken neyse hatta daha fazlasını yapmak asli görevlerimizden birisidir" dedi.

ADALET DIŞI KARARLA GERİYE DÖNÜK İŞLETEBİLİRSİN
Aziz Yıldırım'ın o açıklamalarını dikkate almadığını kaydeden Başkan Hacıosmanoğlu, "Tabi ki o soruya cevap vermedim cevapta vermeyeceğim zaten. Dikkate almıyorum. Bilmiyorum, bir garanti mi aldılar? Beraat edeceklerine dair. Yargı süreci devam ediyor. etki altında bırakmak istemem kimseyi.. Herkese ahlaklı adaletli verme tavsiyesi bulunabilirim bir Türk vatandaşı gibi.
Kaldı ki o mahkemeden beraat etse dahi şikeyi ortadan kaldıramazsın. Yani o takipler yapıldığında tek hakimle yapılıyorsa o gün ki yasalar oydu, sonra çıkan torba yasada değiştiyse geriye dönük işleyecek bir şey değildir o . Ancak adalet dışı bir kararla onu geriye dönük işletebilirsin. Kurtarsan dahi sportif olarak şike yapılmıştır. Mahkemede hakimin huzurunda inkar ettikleri konuşmaları dahil tapelerden dinletip okeyleştirmiştir.

MAHKEMEDEN ÇIKAN SONUÇ ŞİKE SÜRECİNİ ETKİLEMEZ
 Oradan çıkacak sonuç şike sürecini hiç bir şekilde etkilemeyecek.  
Paralel kumpastan kimse bahsetmesin. Türkiye'de paralel örgüt var. Ama o örgütün spor sahalarına inmek derdi değil.  Onların derdi çok daha farklı. Bu ülkenin büyümesini engellemek için kullanılan bir örgüt. Bir kulüp başkanına kumpas kuracak kadar basit değil. Onun için kimse onu kullanmasın. Orada bizim söyleyeceğimiz çok şey var ama biz söylemiyoruz. Bu söylemler kimseyi kullanmayacak. Sportif olarak Avrupa'da nasıl ceza aldılarsa, orada ki sürecin bittikten sonra önümüzde ki günlerde farklı girişimler olacak. Hukukçu arkadaşlarımız çalışıyor.  Sadece CAS ve FİFA değil. Farklı yerlerde de olacak." dedi.

AZİZ YILDIRIM, CENNETE DAVET ETSE CEHENNEME GİDERLER
Bu söylemin bir garanti alınarak yapıldığını kaydeden Başkan Hacıosmanoğlu, şu şekilde sözlerini bitirdi: "Garanti alındığı için öyle söyleniyor ama Biz ceza alırsak haklıdır söylemi.. Ben şunu söylüyorum: Trabzonspor'un sevdalıları değil, sadece Trabzonspor'un ismini benimseyen bir insan dahi, böyle bir şampiyonluğu Trabzonspor'dan Türk futbolunu kirleten bir insan tarafından verilmesini asla kabul etmez. Kaldı ki şampiyonluğu değil, Trabzonspor sevdalılarına buyrun gelin cennete gidelim deseler dahi onun söylediği yere değil Trabzonspor sevdalıları Cehenneme gider. Biz inanıyoruz ilahi adalet eninde sonunda tecelli edecek. Trabzonspor haklı olduğu davasında hak ettiğini alacak."