Trabzonspor’da geçtiğimiz hafta oynanan Galatasaray karşılaşmasından sonra mücadelenin hakemi Cüneyt Çakır’a, verdiği tartışmalı kararlardan dolayı büyük bir tepki oluşmuştu.

Sadece teknik ekip ve yönetim değil, camianın tamamı Çakır’ın maçın sonucuna etki ettiği konusunda hemfikir olup kendisine yüklenmişti. Sessiz kalan Bordo-Mavililer’in başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun tepkisi ise merak edilmişti. Bu noktada Hacıosmanoğlu’nun önceki gün sürpriz bir Riva ziyareti yapıp Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu ile görüştüğü ortaya çıktı.

‘Herkes sorumlu olacak’

Bu görüşmede Hacıosmanoğlu’nun Müftüoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından resmi bir açıklama yapılmasa da ikilinin arasındaki görüşmeler yakın çevreleri aracılığı ile su yüzüne çıktı. Karadeniz ekibinin patronunun, bahsi geçen temasta şu ifadeleri kullandığı belirtildi: “Evet, bizim kelime haznemiz fazla değil! O nedenle de her zaman için, her ortamda aynı şeyi söylüyoruz; bizim asla kayrılmak, gibi bir talebimiz yok. Nerede bir haksızlık varsa Trabzonspor oradadır. Ancak ortada maddi-manevi büyük emekler ve hayaller var. Herkesin sorumlu davranması gerekiyor. Adaletten başka bir şey istemiyoruz ama sürekli canımızı yakacak işler oluyor. Daha sezonun başı, iyi niyetten, insani hata olduğundan başka birşey düşünmüyoruz. Düşünmek ve bizi bir kez daha bu konularda konuşmak zorunda bırakmasınlar.”