Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na en üst sınırda vermiş olduğu cezanın süresi Torku Konyaspor maçıyla birlikte bitecek. Geçtiğimiz sezondan aldığı cezalar nedeniyle bu sezon Trabzonspor maçlarını tribünden izleyemeyen Hacıosmanoğlu, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Hüseyin Avni Aker Stadyumunda oynanacak olan Torku Konyaspor maçının ardından cezası bitmiş olacak. Hacıosmanoğlu, söz konusu maçın ardından herhangi bir ceza almaması durumunda bordo-mavili takımın Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda oynanacağı Mersin İdmunyurdu maçını kendisine ayrılan bölümden izleyebilecek.
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, geçtiğimiz sezon 30 ve 45 gün ceza alan ve cezası devam ettiği sürede Fenerbahçe -Trabzonspor maçı hakemi Bülent Yıldırım müsabaka öncesinde araması ve sportmenliğe aykırı açıklamalarda bulunması nedeniyle 180 gün üst sınırda ceza vermişti. Toplamda 255 gün 8.5 ay ceza alan Hacıosmanoğlu'nun cezası Torku Konyaspor ile oynanacak olan karşılaşmanın ardından bitmiş olacak.
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, geçtiğimiz sezonun ilk yarısının son maçlarıyla, ikinci yarıda oynanan maçlarda takımını tribünden izleyememişti.