Trabzonspor’un ve Türk futbolunun köklü değişimlere ihtiyaç duyduğunu belirten Hacıosmanoğlu, “Trabzonspor’a, ‘Anadolu Beyi’ unvanını kazandıracak, güzide Anadolu kulüplerimizi yanına alacak bir anlayaşı ihtiyacı var. Biz de buna talibiz. Kalıcı başarıyı ve temiz futbolu sürdüremezsek Allah bana başkanlığı nasip etmesin“ dedi.
İbrahim Hacıosmanoğlu, Türk futbolunun kirlendiğini ve kirletenlerin de belli olduğunu ifade ederek “Şuanda Türk futbolu temiz değil. Trabzonspor, hak yiyen değil, hakkı koruyan bir kulüptür. Trabzonspor Türk futbolunu da temizlemek zorundadır. Bu anlayışı isteyen aileyi bir araya getirip futbolu temizlemeliyiz. Bunun da öncüsü olacağız. Namusluların, namussuzlardan daha güçlü olduğunu göstermeliyiz. Çirkin insanları Türk futbolundan atmak zorundayız. Bunun yöntemi bellidir. Bunun mücadelesini vereceğiz. Trabzonspor başkanlığı altında Türk Futbolu'nu temiz bir hale getireceğiz” diye konuştu.
Hacıosmanoğlu, kulübün ekonomik sorunlarına çözüm üretecek iradenin kendilerinde bulunduğunu kaydederek “Ekonomik manada sorunları bilmediğiniz ve çözüm üretmediğiniz zaman geldiğiniz gibi gidersiniz. Bizim bu konuda hazırlık yapmama gibi bir lüksümüz yok. Sorunları ve sıkıntıları biliyoruz. Bunların üstesinden gelecek güce ve iradeye sahibiz. Bütün planlarımızı yapmış durumdayız. Trabzonspor sevdalıların hiç bir sıkıntısı olmasın” şeklinde konuştu.
"Cesaretimizi ve gücümüzü Trabzonspor caimasından alıyoruz" diyen Hacıosmanoğlu “Onların gönlünde edindiğim yeri biliyorum. Duruşumuzla birçok Trabzonsporlu'nun gönlünde yer ettik. Söylemimizle kabul görürsek Trabzonspor'a ve Türk futboluna temiz bir futbol adına hizmet etmeye çalışacağız. Trabzonspor başkanlık makamına aday olurken, ona layık bir şekilde temsil edilmesi lazım” ifadelerini kullandı.