Trabzonspor’un 80 yıllarındaki yönetimlerinin etkin isimlerinden İstanbul kanadı yöneticilerinden iş adamı armatör Muhittin Öztürk, ilginç bir çağrıda bulundu.
Öztürk, yaptığı açıklamasında, kulübün borç batağında olduğunu, başkan Hacıosmanoğlu ve yönetiminin artık Trabzonspor’u yönetemez durumda bulunduğunu belirterek “Buna rağmen cesurca orada duruyorlar. Ben olsam elli kere kaçmıştım” diyerek ilginç bir yaklaşımda bulundu.

Öztürk, bu yaklaşımını şöyle sürdürdü.

“Şimdi, Sayın Başkan Hacıosmanoğlu’na sesleniyorum. Seni tebrik ediyoruz. Bu zamana kadar yaptıkların içinde hakkımız helal ediyoruz. Çırpındın durdun ama olmuyor. Kulüp maddi sıkıntıda, futbolcu paraları ödenmiyor. Osmanlı mağlubiyetinin ardında bu ödemelerdeki sıkıntı olduğu iddiası var. Hacıosmanoğlu’na camia olarak hakkımızı helal edelim ve kulübü bırakmasına yardımcı olalım. Cumhurbaşkanımızın bayram namazını kıldığı camiye Başkanımızın gitmesi, sıkıntısı olduğundandır. O izlenim oluştu. Para arıyor, bulamıyor..”

ÖZAK’A CAĞRI
Öztürk, Hacıosmanoğlu ile ilgili bu açıklamasına yaptıktan sonra Faruk Özak’a da çağrıda bulunarak şunları söyledi.

“Şimdi, Faruk Özak’a çağrıda bulunuyorum. Kulübü bu krizden ancık. Özak kurtarır. Bütün Trabzon dinamikleri Özak’ı ikna etmelidir. Ve Özak’ın restorasyon yönetimi kurmasına yardımcı olmalıdır. Kimse de Özak’tan 5 yıl başarı beklememelidir. Buna sabır etmeliyiz. Özak da bu sorumluluktan kaçmamalıdır. Özak, siyasi iradeye de yakın her kesim ile iyi ilişkileri olan biri, kurtuluş Özak’tadır..”