Bordo-mavili kulübün başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Dergisi'nin nisan sayısında yer alan yazısında önemli konulara değindi. Geride kalan süreçte kulüp adına en önemli konunun, genel kurulun yeniden yapılması hakkında yerel mahkemenin verdiği kararın Yargıtay tarafından onanması olduğunu vurgulayan Hacıosmanoğlu, “Şunun bilinmesini isteriz ki genel kurulda verilen yetki süresinin uzatılması bizim dışımızda gelişmiştir. 26 Mayıs 2013'te gerçekleştirilen genel kurulda saygıdeğer Trabzonspor delegelerinin yönetimimize verdiği 2,5 yıllık görev süresine göre planlamalarımızı yaparak, kulübümüzü başarıya ulaştırabilecek mali ve sportif yatırımlarımızı gerçekleştirdik” dedi.


"TRABZONSPOR BİR DÜNYA KULÜBÜDÜR"Hacıosmanoğlu, tarihte ilk defa UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasına katıldıklarını hatırlatarak, "Buradan çıkarak 32 takım arasına kalma başarısı gösterdik. Bir sonraki yıl da kulübümüz aynı başarıyı göstermiş ve bu anlamda istikrar yakalamıştır. Henüz göreve gelmeden önce seslendirmeye başladığımız 'Trabzonspor bir dünya kulübüdür, mücadelesi Avrupa'da sürmelidir' söylemimizi son iki yılda UEFA Avrupa Ligi'nde topladığımız puanlarla ortaya koyduk" şeklinde konuştu.


"YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"Amaçlarının Trabzonspor'u her geçen gün daha ileriye taşımak olduğunu belirten Hacıosmanoğlu, “Bu hedef doğrultusunda kulübümüze Malouda, Bosingwa ve Cardozo gibi dünyada tanınan isimleri kazandırdık. Ancak yüksek maliyetlerine karşı kulüp geleneklerine uymayanlarla yollarımızı ayırmaktan çekinmedik. Trabzon'un yapısına uyum sağlayabilen futbolcularla yolumuza devam ettik ve etmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.
Bordo-mavili kulübün başkanı, şu an için bir kongre kararının kulübe fayda sağlamayacağına inandıklarını dile getirerek, "Bu nedenle bize verilen görev süresini tamamlama, sonrasında yeniden delegelerimizin güvenini kazanma yolunu tercih ettik. Bu kapsamda yasaların izin verdiği yolları kullanmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


"TARAFTARLARIMIZ SAHA İÇİNE ODAKLANSIN"Taraftarlardan saha içine odaklanmalarını beklediklerini belirten Hacıosmanoğlu, “Takımımızın yeniden Avrupa kupalarında yer alabilmesi, isminin Türkiye sınırları dışında seslendirmeye ve ülke futboluna puanlar kazandırmaya devam etmesi için bu önemlidir. Avrupa Ligi'nde iki yıl üst üste grup aşamasını geçecek güce erişen takımımızın Türkiye liginde hakem kararlarının da üstesinden gelmesi için mücadelemizi yılmadan sürdüreceğiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana nasıl eğilmeden dik durmayı başarabilmişsek bundan sonra da bu duruşumuzu siz büyük Trabzonsporluların desteği sayesinde bozmayacağız" dedi.