61SAAT HABER SERVİSİ -Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. Maçında Differdange ile bugün deplasmanda karşılaşıyor. Hüseyin Avni Aker’de 1-0 biten maçın rövanşında, Differdange'yi 2-1 mağlup etti. Trabzonspor Bakanı İbrahim Hacıosmanoğlu ise maç öncesinde açıklama yaptı. 
Differdange takımının küçümsenmemesi gerektiğini kaydeden Hacıosmanoğlu, “Rakibin ufağı büyüğü olmaz. Ciddiye almak lazım. İlk maçta ki skorla avantajlıyız. Takımın galip ayrılıp turu geçmesi lazım. Avrupa’da 2 sene başarılı Trabzonspor bu sene de biz ligde Şampiyonluğa daha önem verdik ama hocamız da geldikten sonra Avrupa’da devam edeceğimiz ortada. Ama yine bizim düşüncemiz Avrupa’da 2 sene bizim topladığımız puanlarla önümüzde ki sene Şampiyonlar Ligine iki takım direkt gidecek, burada ki galibiyet önemli” dedi. 

OĞLUMA DA SÖYLEMEDİ
Transferlerle ilgili soruya yanıt veren Hacıosmanoğlu, “Bende bilmiyorum. Oğlumda şimdi tribünde Süleyman Hurma’ya soruyor. “Babana da söylemiyorum. Sana da söylemiyorum” diye espri yaptı. Süleyman bey çalışıyor, son noktaya kadar geldiğinde bize de söylüyor. Stoper ve Forvet mevkiine transfer yapacağız. Gecede 2-3 oyuncu aldığımız zamanlar oldu. Bu sefer daha farklı bir strateji izliyoruz. Taraftarlarımız rahat olsunlar. Bu sene Şampiyonluğa oynayan takım istiyoruz. O nedenle eksik olan kısımları biliyoruz” dedi. 

İLLA BÜYÜK İSİMLER ALMAYACAĞIZ
Trabzonspor’a direkt katkı sağlayacak oyuncular alacaklarını kaydeden Hacıosmanoğlu, “Trabzon’a direk katkı sağlayacak oyuncular. İlave çok bilinmiş olmaları gerekmiyor. Önemli olan Trabzonspor’a katkı sağlaması. Stoperde tecrübeli bir isme ihtiyacımız var. Oraya bir atlama yapacak oyuncuya değil de orayı toparlayacak oyun kuracak bir oyuncuya ihtiyacımız var. Oraya önemli isim olabilir. Trabzonspor’un forveti en iyi Avrupa’da katkı sağlamış Cardozo var. Onun yanına da hareketli bir isim alabiliriz” diye konuştu. 


TRABZONSPOR HER ZAMAN ŞAMPİYONLUĞA OYNAR
Trabzonspor’un her zaman şampiyonluğa oynadığını kaydeden Hacıosmanoğlu, “Trabzonspor her zaman şampiyonluğa oynadı. Önemli olan sahada o mücadeleyi vermek. Bizim de takımın içinde sıkıntıları ortadan arkadaşlarımız kaldırdı. Orada kalan oyuncular sahada mücadele vermesini istiyoruz. Sahada şampiyon olacakmış gibi mücadele vermemiz lazım. Onu ortaya koyacak eksikleri ortaya koymak lazım” dedi 

YÖNETİM SAYISI DÜŞÜRÜLMELİ
Hacıosmanoğlu, yönetimde suların durulup durulmadığını  sorusuna cevap veren Hacıosmanoğlu, 2 ismin istifasını geri çektiğin söyledi. Hacıosmanoğlu, “Arkadaşlarımızın iki tanesi dönecekler. Hepsi dönecekler. 2 tanesi döndü istifa eden arkadaşlarımızın. Trabzonspor’un Aralıkta kongre olacak. Orada yönetici sayısının azalması lazım. Bunun için de çalışıyoruz. Trabzonspor sevdalılarına hizmet etmek istiyoruz. Kırıldığım üzüldüğüm bırakmak istediğim dönemler yaşadım. Son noktaya geldiğim anlar oldu. İnsanların sevgisi bizi buraya getirdi. Koltuk sevdalısı olmadığımız noktasını da göstereceğiz. Devam edeceğiz” diye konuştu.