61SAAT SPOR SERVİSİ

Kongre sürecinde Trabzonspor Başkan adaylığı için ismi gündemde olan ve çalışmalarını sürdüren eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, kamuoyunda ve sosyal medyada yayılan bir takım iddialara sert çıktı. 
400 milyon nakit ile geliyorum şeklinde bir açıklaması olmadığını belirten Hacıosmanoğlu, ‘Bu tür iddialarla kamuoyunda gündeme gelmeyene çalışanlar, bizim üzerimizden kamuoyu yaratmaya çalışanlar bilsin ki biz Trabzonspor’un menfaati için ne gerekiyorsa biz onu yaparız. Bizim tek amacımız var o da Trabzonspor’u kurtarmaktır. Başka bir amacımız yoktur. 

Biz Trabzonspor Kulübü başkanlığını bıraktığımızda 397 milyon TL olan borç bugün 200 milyon Euroyu bulmuş. Yani 1 milyar. 

Peki elde ne var, biz kulübü bıraktığımızda Kartal tesislerinin ruhsat işini temizlemiştik. Oradaki proje ile kulübe 400 milyon gelir sağlayacaktık.
O zaman Akyazı’nın isim hakkı, Akyazı’nın sponsor görüşmeleri, localar derken biz o dönem borcu sıfırlayacak bir alt yapı ile kulübü bıraktık. Devam etseydik borcu sıfırlardık. 

Şimdi tabloya bakın, bu kadar imkanı kullanamayanlar, borcu nerelere çıkarmış. Borç neredeyse 1 milyarı bulmuş. Ama ne sportif ne ekonomik ne de başka manada kulüp bir kazanım elde etmemiş.  
Benim bıraktığım durum olsa bugün hiç düşünmeden gereğini yaparım. Ama şu anki tablo ürkütücü. Ellerindeki fırsatları, sağlanan imkanları değerlendiremediler. 

Ama dediğim gibi biz kulübün menfaatleri için her zaman gereğini yapmaya hazırız." dedi.