61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor camiasının etkin isimlerinden eski Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, bordo-mavililerde Muharrem Usta yönetimi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Trabzonspor yönetiminin göreve gelmesinin ardından futbolcuların alacaklarını düşürmek için yapılan 'Vefa projesinin' gerekli olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, "Trabzonspor'un bugün geldiği nokta itibariyle baktığımızda muazzam bir borcu var, gelirleri ile değerlendirdiğimiz zaman vahim durumu var. Bu şartlarda Beşiktaş'ın bir kaç yıl önce uyguladığı modele benzer bir modele Trabzonspor'un da ihtiyacı var. Trabzonspor'un en büyük gideri futbolcu transfer ücretleri ve yapacağı dış transfer giderleri. Bu durumu göz önüne alırsak futbolcuların alacağı ücretlerde düzenleme yapmak, yeniden bir belirleme yapmak işin en önemli noktası oluyor.
Bu anlamda da yönetim, doğru bir kararla bu yolu tercih etti. Ben şahsen doğru buluyorum. Trabzonspor'da kim seçilseydi hangi yönetim gelirse gelsin, böyle bir modeli uygulamak kaçınılmaz. Bunun bir kaç nedeni var. Birincisi, taraftarın son yıllarda alışık olduğu çılgın ucu açık transfer beklentilerine gen vurmak, kulübün durumunu gerçeklerini camia ile paylaşmak.
İkincisi ekonomiyi düzeltmek için çok önemli bir adım" diye konuştu.

VEFA İSE HER ALANDA VEFA
Vefa projesini sadece futbolcular noktasında değil, yönetimin kendisinin de uygulaması gerektiğini kaydeden Hacısalihoğlu, "Ancak tabi burada futbolculardan böyle bir fedakarlık isterken, vefa ismiyle böyle bir kampanya başlatırken, yönetiminde yapacağı her türlü harcama, icraatta bu ana fikri olarak akıldan çıkarmaması lazım.
Bir yandan böyle söylemlerle doğru işler yapılırken, bir yandan da çok pahalı bir hoca transferini gündeme getirmek çok doğru olmuyor.
Lucescu'ya verilecek ya da ona benzer  şimdi Ramos'un ismi geçiyor, o tarz bir hocaya verilecek yüklü ücretle kalmıyor birde bu hoca geldiğinde eldekilerden göndermek isteyeceği olacak. Bunların bir ücreti var. Kendi kariyerine yakışır, katmak istediği oyuncular var. Bunlara yapılacak ödemeler var. Bunlarla bağdaşmıyor. Yani vefa ise her alanda vefa projesi dahilinde hareket etmek lazım" diye konuştu.

BAŞKALARININ YILDIZLARINI TRANSFER ETMEDİ
Trabzonspor'un başarılı olduğu dönemlerde başkalarının yıldızlarını transfer ederek değil, kendi yıldızını yetiştirerek olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, "Zaten işin doğrusu da Trabzonspor'un başarılı olduğu şampiyon olduğu dönemlere bakarsak, son yıllarda kupasının elinden alındığı çalındığı dönemlere bakarsak Trabzonspor yıldızlar transfer ederek başarılı olmadı. Kendi yıldızını kendisi yetiştirerek başarılı oldu. Bunları örnek alırsak, tarihten ders alırsak iyi bir kadro oluşturmak, başka yıldızları transfer ederek değil kendi yıldızımızı yetiştirmekten olduğunu fark edecektir.  

TRABZONSPOR KOLAYCILIĞA KAÇTI
Ama son dönemlerde maalesef Trabzonspor kolaycılığı seçti. Başka takımlarda başarılı olmuş oyuncuları alarak burada da başarılı olacağı düşüncesi hasıl oldu. Halbu ki bu yanlış. Maalesef bunları taraftarımız da basınımız da büyük coşku ile karşıladı. Oysa ki otokontrol yapması gerekirdi. Yanlış transferler sonucunda hem borç arttı, hem de büyük hayal kırıklığı yaşadı hem de başarısız oldu. Özellikle yakın geçmişi iyi incelersek ne yapmışız başarılı olmuşuz, ne yapmışız başarısız olmuşuz...

TRANSFERE GEREK YOK DEĞİL
Transfere gerek yok demek değil. Trabzonspor gibi bir takımın transferi bitmez. Ama ne tarz oyuncu almak lazım, kulübe nasıl katkı sağlayacak oyuncular almak lazım, nasıl bir takım oluşturmak lazım burada bir fikir ayrılığı var. Ya da son yıllarda uygulanan yanlışlar var. Trabzonspor hiç transfer yapmayacak, Barcelona gibi dünyada en iyi alt yapıdan oyuncu yetiştiren kulüp bile zaman zaman 1-2 transfer yapar. Bunlar direkt oynayacak oyunculardır" diye konuştu.

TARAFTARDA İKİLEM YARATIYOR
Hacısalihoğlu, Başkan Usta'nın seçim öncesi Lucescu vaadini ise, "Seçim öncesi söylemiş başkan olan arkadaşın vaadi. O gün ki şartlarda kulübün imkanlarını, kulübün ekonomik durumunu çok iyi bilmemiş olabilir. Ya da seçim politikası olarak böyle bir sivri beyanatı faydalı görmüş olabilir. Ancak göreve geldikten sonra da bu ısrarını sürdürmesi hem kendine zarar veriyor hem de kulübün ekonomisine zarar veriyor. Taraftarda da ikilem yaratıyor. Hem vefa, hem de Lucescu... Üstelik onun arkasında alacağınız bir hoca da taraftar tarafından beğeniyle karşılanmayacak. Çünkü çıtayı çok yüksek tuttunuz. Umuyorum arkadaşlarımız günün şartlarını iyi değerlendirecek ve kaldıracak" şeklinde yorumladı.