Aylardır yazıyorum; “Trabzonspor’un bu sezon kaybettiği puanlarda üç önemli faktör vardır” diye. Bunlar YÖNETİMSEL HATALAR (harcanan para ile orantılı kaliteli transfer yapılmadı), TEKNİK HATALAR (çok iyi olmasa da elde var olan kadro teknik kadro tarafından iyi değerlendirilemedi) ve HAKEM HATALARI (en az 4 maçta sonuca etki eden hakem hataları yapıldı).

HAKEM TRABZONSPOR’U MAĞDUR ETMEDİ
Hakem Kuddüsi Müftüoğlu’nun Gençlerbirliği oyuncusu Petroviç’e kırmızı kart gösterdiği pozisyona benzer pozisyonlar daha önceki maçlarda yaşanmış olmasına rağmen bunları hakemler es geçmiş, hatta daha sert hareketler cezasız bırakılmıştı. Bu kez Trabzonspor hakem hatasından mağduriyet yaşamadı.

HIRS VE YAKIN MARKAJ ETKİLİ OLDU
Daha önceki maçlarda Trabzonspor futbolcularında eksik olan hırslı ve yakın markajlı oyunun bu maçta var olması ve golden sonra geri çekilme hastalığının nüksetmemesi, hem gol yenmesini önledi hem de rakibin 10 kişi kalmasına neden oldu.

İLK YARI FUTBOL VASAT İDİ
İlk yarıda Trabzonspor’un hırslı ve yakın markajlı oyununa rağmen, özellikle Gençlerbirliği 10 kişi kaldıktan sonra beklenenin aksine rakibinin üzerine çok fazla gitmedi. Oyunu rölantiye alan Trabzonspor, ilk yarının son dakikalarında Halil’in golü ile 2-0 öne geçti.

İKİNCİ YARIDA ALANZINHO FARK GETİRDİ
İlk yarının sonlarına doğru pas hataları yapmaya ve vasat bir oyun sergilemeye başlayan Trabzonspor’da Colman’ın yerine Alanzinho’nun oyuna girişi pas yüzdesini ve topa hakimiyeti artırdı. Gençlerbirliği’nin oyuncu değişiklik hamleleri, eksik olmalarının da etkisi ile işe yaramadı. Bunların neticesinde Trabzonspor maçın hakimi haline geldi.

OLCAN’DAN HARİKA FRİKİKLERE DEVAM
Alanzinho’nun oyuna girişi ile etkili hücumlar yapmaya başlayan Trabzonspor, 57. dakikada ceza sahası çizgisine yakın bir yerden serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Olcan Adın yine mükemmel bir vuruş yaptı ve skoru 3-0 yaptı.

YASİN İMKANSIZI GERÇEKLEŞTİRDİ
Maçın 76. dakikasında ceza sahasının solundan gelen ve topla adeta çizgide buluşan Yasin, topa harika bir kavis vererek kaleyi gördü ve adeta imkansızı gerçekleştirerek skoru 4-0 yaptı.


SONUÇLAR
1. ALANZİNHO özellikle ikinci yarıda oyuna girdiği hemen her maçta harikalar yaratan bir oyuncudur ve mutlaka değerlendirilmelidir. Ama son dakikalarda değil, ikinci yarının başında oyuna alınmalıdır.
2. Takım en azından galibiyeti garantilediğinde HAZIR OLAN YEDEKLER kısa süreli de olsa oyuna alınmalı, bu şekilde hem motive edilmeli hem de hazır tutulmalıdır.
3. Forvet olarak alınan Janko ya hazır değildir ya da istenen verimde değildir. Trabzonspor’un en zayıf olduğu FORVET MEVKİİNE iyi bir transfer yapılmalıdır.
4. Rakibin yaklaşık 75 dakika 10 kişi oynadığı bir maçta alınan bu farklı galibiyet rehavet yaratmamalı, artan bir tempo ile çalışmaya devam edilmelidir. Zira, “OYNANAN FUTBOL HALA ARZULANAN DÜZEYDE DEĞİLDİR”.