Trabzonspor, Kayserispor karşısında iki puanı direkler kadar hakemlere de kurban verdi. Hüseyin Sabancı, Fırtına'nın 3 penaltılık pozisyonunun hiçbirini çalmayarak skora etki etti. Maçın 21. dakikasında Adrian'ın uzun pasıyla ceza sahasına giren Halil, şut çekecekken Salih'in darbesiyle dengesini kaybedip, topu ıskaladı. Sabancı 'devam' ettirdi. 64'te ise Abdullah ceza sahasında Adrian'ı arkadan bileklerine vurup, indirdi.

BİR TÜRLÜ ELİ DÜDÜĞÜNE GİTMEDİ
Hüseyin Sabancı, mutlak penaltılık bu pozisyonu da seyretti. 72. dakikada bu kez Yasin sağ kanattan ceza sahasına girdi. Gidecekken Khizanishvili'nin tabanıyla yerde kaldı. Sabancı bunu da oynattı. Trabzonspor, 27. dakikada ceza sahasında Kayserispor savunmasının eline çarpan topta da penaltı bekledi ancak nafile...

MARKUS MERK: NET BİR PENALTI
Hakem hocası ve Lig TV yorumcusu Markus Merk, hakem Sabancı'nın büyük hatalar yaptığını söyledi. Merk, "Khizanishvili ceza alanında Trabzonlu Yasin'e taban girdi. Bu, kurallara göre net bir penaltı. Bunun verilmesi gerekiyordu. Sabancı formsuzdu. Birçok hatalı karar verdiğini gördük" diye konuştu.

5 MAÇTA HİÇ PENALTI VERMEDİ
Süper Lig'de bu sezon 5 maç yöneten Hüseyin Sabancı, hiç penaltı vermedi. Genç hakem, 1 kez kırmızı kart gösterdi. Sarı kartını ise 30 kez (Maç başına 6 sarı kart) kullandı. Bunların 18'ini deplasman, 12'sini ev sahibi takımlara gösterdi.