Bordo Mavili futbolcular şu ana kadar oynanan müsabakalarda 63 sarı, 3 kırımı kart görerek ligin en gergin takımı olarak öne çıktılar.

63 Sarı kartlı Trabzonspor'un en yakın takipçisi ise 57 sarı katla Kayserispor. Ligin en fazla kırmızı kart gören takımı ise Gaziantepspor. Kırmızı Siyahlı ekipte 6 oyuncu kırmızı kart görürken, 5 kırmızı kartla Bursaspor da ikinci sırada yer aldı.

OKAY YOKUŞLU VE UĞUR DEMİROK ZİRVEDE

Bordo Mavililer'in en fazla sarı kart gören oyuncuları ise Uğur Demirok ile Okay Yokuşlu oldular. Her iki oyuncu da 7'şer kez sarı kartla cezalandırıldılar. Bu isimleri 6 sarı kartla Onazi takip ederken, Jan Durica ise 5 defa sarı kart gördü. Trabzonspor'da Aytaç Kara, N'Doye ve Yusuf Erdoğan da kırmızı kart gören oyuncular oldular.

ERSUN YANAL'IN SİSTEMİ Mİ?

Trabzonspor'un fala kart görmesinde Ersun Yanal'ın oyun stratejinin önemli rol oynadığı yorumları yapıldı. Yanal'ın özellikle topun kaybedildiği anlarda rakibin hızlı hücuma çıkmaması adına gerekirse faulle durdurulması yönündeki talimatının da kat oranını artırdığı görüşü ağırlık kazandı.
Sezonun ilerleyen döneminde biriken kartların daha kritik maçlarda oyuncu eksikliği oluşturabileceği konusuna da dikkat çekildi.