BURASI ZONGULDAK

İstanbul'dan sonra Trabzonluların en fazla yaşadığı yerlerden biri olan Zonguldak'ta da bordo mavililer adalet için meşale yaktılar. Alaborina'da Düzenlenen iftar yemeğinde kenetlenen taraftarlar daha sonra 35 metrelik dev bordo mavi bayrak arkasında meşale yaktılar. "Bize heryer Trabzon" sloganlarıyla Zonguldak'ı inleten taraftarlar daha sonra kemençe eşliğinde horon teptiler. Trabzonspor Gurbetçi Gençlerin organizesinde yapılan geceye Trabzonlu Gençler de katıldı.

BURASI HALİÇ

Trabzonspor’un 45. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Haliç’te düzenlenen binlerce Trabzonsporlunun katıldığı etkinlik, gövde gösterisine dönüştü. Saat 16.00 gibi Haliç etrafında toplanan Trabzonsporlu taraftarlar, iftarı yaptıktan tam 61 dakika sonra binlerce meşaleyi aynı anda ateşe verdi ve Haliç bordo mavi dumanlar altında muhteşem bir görünüme kavuştu. Sürekli tezahuratlar yapan Trabzonspor taraftarları özellikle şike sürecinde Trabzonspor’un hakkını gasp ettiği tescillenen isim ve kurumlara küfür yağdırdı. Taraftar, ‘Anadolu beyi Trabzonspor’un kim olduğunu, nasıl bir taraftara sahip olduğunu görsünler. Bugün Haliç’i yaktık. Yarın başka bir yeri yakarız. Adaletin olmadığı yerde Trabzonspor taraftarı adalet tecelli edene kadar varolacaktır. Bugün burada bunu herkese gösterdik’ ifadelerini kullandılar.
"Trabzonspor için 1 Meşale de Sen Yak" sloganıyla yola çıkan Gurbetçi Gençler grup, 150 tekne ve yaklaşık 5 bin meşaleyle boğazda resital yapıyor . Bazı sanatçıların da sahne aldığı organizasyonda, özellikle şike sürecinde yaşananlar da temsili olarak gösterilmeye devam ediyor Vira, Trabzonlu Gençler, Tayfa Trabzonspor taraftar grupları çoskulu bir şekilde katılım gerçekleştiriyorlar.