Takımı Augsburg'un antrenmanından sonra konuşan Altıntop, Trabzonspor'dan neden ayrıldığı ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Trabzonspor'a yeni bir hoca ve yeni bir yönetim geldi. Onlar farklı bir yol çizmeye karar verdi. O yüzden ayrıldım ve kararımın iyi olduğunu düşünüyorum. Bundesliga'ya döndüğüm için mutluyum. Trabzonspor'da milli takımın sayesinde pek uyum sağlama problemleri yaşamadım. Yine de belli bir sürece ihtiyacım vardı. Türkiye'de çalışma şartları çok daha farklı. İnsanımız biraz daha rahat. Almanya'daki disipline ise alışıktım. Ama insan her şeye alışıyor."

Almanya'da en çok neyi özlediği ile ilgili soruya ise Altıntop, "Futbolcu olarak Almanya'da sosyal hayatımı sürdürmek daha kolay, istediğimi yapabiliyorum. Türkiye'deki insanlar tabii ki daha sıcakkanlı. İki tarafın da güzel yanları var" yanıtını verdi.

Altıntop, unutamadığı maçlar ile ilgili soru üzerine, "En unutamadığım maç Fenerbahçe maçıydı. Maç negatif bir şekilde aklımda kaldı ve kaç kere iptal olma durumuna geldi. Onun dışında Sivasspor maçı vardı, evimizde altı gol attık. Almanya'da Dortmund maçında 83.000 seyircinin önünde üç gol atmıştım ve o maçı seve seve hatırlıyorum" diye konuştu.

Şike olaylarıyla ilgili de konuşan Altıntop, "Trabzonspor ile anlaştığımdan 4-5 hafta sonra şike olayları ortaya çıktı. Karışık bir durum ve kim haklı ve haksız olduğu belli değil. Türkiye ve Türk futbolu için güzel olaylar değil ancak maalesef böyle şeyler oluyor. Sadece kendi işime bakmayı tercih ediyorum ve o yüzden bir şey söylemem doğru olmaz" ifadelerini kullandı.

Sezona iyi başlayan FC Augsburg'u tercih etmesinin sebeplerini dile getiren Altıntop, şöyle konuştu;

"Bence en büyük nedeni takımın bir arada kalması. Geçen ve bu sezonun ilk 11'inde sadece bir ve iki yeni oyuncu yer alıyor. Takım birbirini iyi tanıyor. Birçok takımın kendisini bulmak için zamana ihtiyacı varken, bizim takımımız oturmuş durumda. Bu performansımıza yansıtıyor ve bizim için büyük bir avantaj."

Altıntop, milli takım kadrosunda yer almamasıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı:

"Fatih Terim beni milli takıma çağırırsa hemen giderim. Kendi milli takımımda oynamak ayrı bir şeref. Umarım gelecek iki maçta milli takımımız kazanır ve Play-off'lara kalır."