Taka Gazetesi yazarı Osman Başkır Galatasaray'da forma giyen Trabzonlu oyuncu Halil Dervişoğlu'nu yazdı.

Gözünü kapalı Halil'i alın ifadelerini kullanan Başkır yabancı futbolculara milyon eurolar saçıldığını Halil'in yapılan transferin büyük bir bölümünden daha kaliteli olduğunu ifade etti.

İşte Başkır'ın yazısı ; Trabzonspor yönetiminin iki yıldır almaya çalıştığı Trabzonlu futbolcu Halil Dervişoğlu’nun transfer edilememesi ilginç değil mi? Sizi bilmem ama ben bir anlam veremiyorum! Nedendir bilinmez, söz "bizim uşakların" transferine gelince yöneticilerin elleri titriyor! Ve kulübün kasasında akrep varmış gibi davranıyorlar! Ama iş yabancı transferine geldi mi lale devri gibi milyon avrolar saçıyorlar! Alınan yabancılardan Diabate, Afobe, Bekar, Flavio, Marlon toplasan bir Halil etmez.

Halil Dervişoğlu henüz 20 yaşında ve İngiltere’nin Brendfort takımının oyuncusu. Geçen yıl Halil’in ismi Trabzonspor yönetimine önerildi. Ama maalesef transfer döndü dolaştı Trabzonspor'un avucuna gelmişken ne hikmetse Galatasaray’a uçtu gitti. Gerekçe, Hocanın oyun yapısına uymuyormuş! Ayrıca şu anda kiralık oyuncu düşünülmüyormuş! Belki sezon sonunda hoca evet derse satın alabilirmişiz! Ve babasının da Trabzonspor’da oynaması için büyük çaba göstermesine rağmen Halil Galatasaray’a gitti. Galatasaray'da iyi de oynuyor. Öyle ki, Fatih Terim’in de prensi oldu. Henüz 20 yaşında. Terim sezon sonu onu kesinlikle Galatasaray’a almak isteyecektir. (Şu an kiralık. İngiltere’nin Brendford takımının oyuncusu). Dolayısıyla Trabzonspor elindeki fırsatı kaçırdı.

Halil Dervişoğlu’nu aslında Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan çok istedi. Ancak sonradan araya Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş girdi. Galatasaray İngiliz takımıyla sıkı görüşmeler yaparak Halil’i kiralık olarak kadrosuna kattı. Böylece Trabzonspor devre arasında büyük bir balığı kaçırmış oldu. Denizcilikte bir kural vardır. Radarda gördüğün balığı sağlam bir ağ ile sarar motora çekersin senin ağın yırtık değilse büyük balığı yakalarsın. Genç oyuncunun babası, oğlunun Trabzonspor’da oynamasını çok ama çok istiyor. Eeee yönetim siz daha ne bekliyorsunuz? Halil için geçen sene 1 milyon Avro verdiğiniz yerde 1.5 milyon Avro’yu da verirsiniz. Hiç değilse boş, içi geçmiş çöp futbolcu değil! Halil öz evladımız, genç dinamik bir oyuncu "bünyemize kattık" dersiniz. Gösterin bu cesareti Halil’i ne edin eyleyin bu sezon Trabzonspor formasına kavuştursun.