61SAAT SPOR SERVİSİ - Trabzonspor ile Sivasspor arasında hafta sonu oynanacak karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler olarak açıklandı. TFF’nin resmi sitesinde yapılan açıklamada 21 Nisan Cumartesi günü saat 16:00’da oynanacak maçta Meler’in yardımcılıklarını ise  İbrahim Çağlar Uyarcan ile Asparslan Dedeş yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemliğini  ise Mustafa Öğretmenoğlu yapacak. 

BU SEZON TRABZONSPOR’UN 2 MAÇINI YÖNETTİ – GALİBİYET YOK
Halil Umut Meler’in Trabzonspor grafiğine bakıldığında ise bordo-mavililerin en son bu sezonun ilk yarısının son maçı olan ve 1-1’lik neticeyle biten 24 Aralık 2017 tarihinde oynanan Karabükspor maçını yönettiği görüldü. 
Meler’in bu sezon Trabzonspor’un 3 maçını yönettiği ve bu maçlarda bordo-mavililerin hiç galibiyet alamadığı ortaya çıktı. 
Meler, Karabükspor maçından önce Trabzonspor’un 1-0 kaybettiği ve teknik direktör Rıza Çalımbay’ın da bordo-mavililerin başındaki ilk maçı olan Malatyaspor maçını yönettiği görüldü. Bu maçta Yusuf Yazıcı ve Sosa, kırmızı karla oyundan ihraç edilmişti. 

SİVASSPOR’UN DA 2 MAÇINI YÖNETTİ 1’ER GALİBİYET VE MAĞLUBİYET
Sivasspor cephesinden bakıldığında ise Meler, bu takımın da bu sezon 2 maçını yönetti. Bunlardan ilkinde Sivasspor Başakşehir karşısında 1-0 sonuçla galibiyeti alırken Kayserispor karşısında ise 2-0’lık skorla mağlup oldu. 

2018’DE İLK DEFA MAÇILARINI YÖNETECEK
Meler her iki takımında 2018 yılında ilk defa bir maçını yönetecek. 

TRABZONPOR’UN 7, SİVAS’IN 4 MAÇINI YÖNETTİ
Meler, Trabzonspor’un bugüne kadar ise 7 maçını yönetti. Bordo-Mavililer bu maçlarda 3 galibiyet ve 2’şer mağlubiyet ve beraberlik aldı. 
Sivasspor’un toplamda 4 maçını yönetirken kırmızı beyazlı takım bu maçlarda 1’er galibiyet ve berebirlik alırken 2’de mağlubiyet tattı.