61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor Başakşehir ile bugün Medical Park Stadyumunda karşılaşıyor. Bordo-mavililerin ilk yarısında 2 -0 mağlup soyunma odasına gittiği karşılaşmada özellikle Hakem Umut Meler’in yönetimi tartışmaları da beraberinde getirdi. Trabzonsporlu futbolcuların her atak yaptığı pozisyonu kesen ve verdiği yanlı kararlarla tribünlerin tepkisini çeken Halil Umut Meler, verdiği hataları kararlara VAR’da ayak uydurdu. 
Maç 0 – 0 devam ederken Pereira’ya yapılan sert faulde burnu kanamasına rağmen kartına başvurmayan Hakem Umut Meler, burada itirazdan dolayı bordo-mavili oyuncuya kart gösterdi. 
Ardından maç 1 – 0 Başakşehir üstünlüğü ile devam ederken Ekuban’ın ceza sahasında bariz bir şekilde itilmesine de devam dedi. Burada göstermelik olarak VAR iletişime geçen Merel, pozisyonu devam ettirdi. 
Başakşehir’in ikinci golü öncesinde Abdülkadir’in ayağına basılmasına rağmen devam ettiren Meler’in VAR’dan uyarı almaması ise ilk yarıda yapılan hakem hatalarına başka bir örnek teşkil etti. 
Hakem Umut Meler, Emre’ye her yapılan baskıda ise faul düdüğüne başvurması da ayrıca dikkat çeken bir nokta...