Bosna Hersek'in Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olacağına inandığını belirten tecrübeli teknik adam, Trabzonspor'un durumu hakkında da bilgiler verdi.

Bosna'da yayın yapan Avaz.Ba internet sitesinden A. Sokoloviç'e demeç veren Halilhodzic, ''Bosna için endişelenmiyorum. Susiç'in elinde Euro 2016'a katılabilecek bir ekip var'' dedi.

İşte Halilhodzic'in açıklamalarından satır başları;

"- Her gün Bosna Hersek ile ilgili haberleri okuyorum, gelişmeleri yakından takip ediyorum. Emir Spahiç ve Misimoviç gitti farkındayım. Onlara çok teşekkür etmemiz gerekiyor, çok büyük katkıları oldu. Fakat Bosna Hersek adına hiç endişelenmiyorum. Euro 2016'ya katılacak bir ekibe sahipler.

- Bosnalılar'ın futbolu ne kadar sevdiğini söylemem için Milli Takıma ihtiyacım yok. Sphaiç ve Misimiviç'in yokluğuna rağmen Bosna'nın Avrupa Şampiyonası'na katılacak bir ekibi olduğunu düşünüyorum

- Salı günü oynanacak olan karşılaşmaya gelemeyeceğim. Trabzonspor'da çok yoğun tempoda çalışıyoruz. Son olarak 3 oyuncu aldık. İstanbul'da ''Üç büyükler''e karşı yarışabilecek bir takım yaratmaya çalışıyoruz. Ama ilerleyen zamanlarda gelip Bosna'nın maçlarını izleyeceğim.

- UEFA Avrupa Ligi'nde gruplardan çıkabilecek yeteneklere sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ama rakipleri tam tanımıyoruz. Legia'nın çıkışının farkındayım. Ligde 5 maçlarını kazandılar. Formdalar, tek izlediğim takım onlar. Lokeren ve Metalist hakkında pek fazla bilgi sahibi değiliz.

- İbrahim Hacıosmanoğlu'nun büyük hedefleri var. Hemen sonuç almak için bir çok oyuncu getirdi. Avrupa Kupası'ndaki ve ligdeki son maçlarımızda 0-0 berabere kaldık. Şimdi 13 Eylül'de Fenerbahçe gelecek. Bizim için yeteneklerimi test edeceğimizi önemli bir maç olacak. Taraftarlar çok detaylı bir şekilde bizi takip ediyor ve büyük beklentileri var. Hepimiz bu sınavı geçmeyi umut ediyoruz.

- Malouda kulübü terk etmek için çalıştı. Burası çok güzel bir lig, para kazanmak için muazzam fırsatlar var. Aramızda bir tartışma yaşandı ama bu olay biraz abartıldı. Ama sonu iyi bitti"