61SAAT SPOR SERVİSİ : Trabzonspor, sezon hazırlık maçını Bursaspor ile yaparken bordo-mavililerde Teknik Direktör Halilhodzic orta sahada yaşanan ön libero sorununu Bosingwa ile çözmeye çalışıyor. Trabzonspor'da sağ bek olarak transfer edilen ancak geçen sezonun sonlarına doğru stoper mevkiinde de oynayan Bosingwa, Halilhodzic tarafından Mustafa Reşit Akçay gibi orta sahada libero mevkiinde görevlendirildi. Bosingwa'nın yerinde ise Zeki Yavru görev aldı.
Trabzonspor'un Hüseyin Avni Aker'de kendi arasında yaptığı hazırlık maçında da Bosingwa, ön liberoda görevlindirilmiş sonrasında oyuna Salih Dursunu alan Halilhodzic, Portekizli oyuncuyu yeniden sağ beke çekmişti.
Hatırlanacağı üzere Mustafa Reşit Akçay'da Trabzonspor'da istifa etmeden önce kupa maçında Bosingwa'yı orta sahada ön libero mevkiinde görevlendirmişti.
Ancak Halilhodzic'in bu denemelerinin normal olduğu kabul ediliyor. Bourceanu'nun sakatlığında burada en iyi oynayacak oynucuyu bulmaya çalışan Halilhodzic'in hazırlık maçlarında bu tarz denemeler yapacağı kaydediliyor