UEFA Avrupa Ligi'nde, Rusya'nın Rostov takımı ile 21 Ağustos Perşembe günü oynayacağı Play-Off turu ilk maçının hazırlıklarını, dün gece Bursaspor ile oynadığı hazırlık maçıyla sürdüren Trabzonspor'un müsabakada kötü görüntü sergilemesi zorlu maç öncesi teknik direktör Vahid Halilhodzic'i kara kara düşündürüyor. Bordo-mavilier, transfer döneminde teknik direktör Vahid Halilhodzic'in yanı sıra 19 futbolcu ile anlaşma sağlarken, 15 futbolcuyla da yollarını ayırarak transferde en hareketli kulüplerin başında geldi. Yeni bir takım kurmanın sancılarını yaşayan bordo-mavililerin, yapılan flaş transferlere rağmen halen hazır hale gelmemesi Rostov maçına günler kala başta teknik direktör olmak üzere camiayı tedirgin ediyor.


VAHİD HALİLHODZİC, ROSTOV MAÇININ İDEAL ON BİRİNİ BELİRLEMEYE ÇALIŞIYOR
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, yeni bir takım kurmanın sancılarını yaşarken bir taraftan ise Rostov ile oynanacak zorlu müsabakanın ideal on birini belirlemeye çalışıyor. Kadrosuna çok sayıda oyuncu katmasına rağmen hazır bir görüntü sergileyemeyen bordo-mavililerde Boşnak çalıştırıcı, oyuncularını sürekli ikaz ederek, maçın önemini anlatmaya çalışıyor. Hazır olmadıklarını her fırsatta oyuncularıyla ve kamuoyuyla paylaşan tecrübeli teknik adam futbolcularıyla yaptığı görüşmelerde, 'Yeni bir takımız ve bir ekip ruhu yakalamaya çalışıyoruz. Şu anda hazır bir takım görüntüsünde değiliz ama çalışarak bu sıkıntılı süreci aşacağımızı düşünüyorum. Kariyerleriniz sizi bu takıma getiren nedenlerden biri. Bundan beklentilerin ne kadar yüksekte olduğunu anlamanız için yeterli sanırım. Kariyerinizle ve özverinizle bu sıkıntılı süreci hep birlikte aşacağımıza inanıyorum’ diyerek oyuncularını Rostov maçına hazırlayan Halilhodzic, hafta içinde yapılacak olan taktik çalışmalarda düşündüğü kadroya son şeklini verecek.

PAS YAPMA SIKINTISI
Avusturya'da yapılan hazırlık kampında oyuncularına dar alanda pas ve pres çalışmalarını ağırlıklı olarak yaptıran, antrenmanlarda ve maçlarda bol ve çabuk pasa dayalı bir oyun sistemini uygulatmaya çalışan Vahid Halilhodzic, bu sistemi, kadrodaki oyuncuların çokluğu nedeniyle kafasının karışması üzerine ve takıma katılan yeni isimlerin olmasıyla birlikte sekteye uğruyor. Bol pasa dayalı sistemin futbolcuların birbirini tanıması ve uyumu üzerine kurulu olması nedeniyle özellikle gol pozisyonu oluşturmakta zorlanan bordo-mavililerin, bu sezon yaptığı hazırlık maçlarındaki görüntüsü, bunun bir işareti olarak görülüyor. Halilhodzic, Bursaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada ise ofansif anlamda peş peşe pas yapamamanın sıkıntısı yaşadıklarını dile getirmişti.

SAKATLIKLAR BÜYÜK SORUN OLDU
Henüz sezon başı olmasına rağmen geçtiğimiz sezon takımın as elemanları olan orta saha oyuncuları Özer Hurmacı ve Bourceanu'nun sakatlıkları bu manada Vahid Halilhodzic'in sıkıntı yaşamasına neden oldu. Orta sahada henüz istediği oyun anlayışını oturturamayan Boşnak çalıştırıcı bu iki önemli isimden yararlanaması, Karadeniz ekibini yeni arayışlara itti. Kadrosunda birçok yeni isim bulunmasına rağmen takımın en önemli bölgesi olan orta sahanın yükünü kaldıracak isim üzerinde arayışlara giren Trabzonspor son olarak Mehmet Ekici transferini ederek bu sorunu gidermeye çalışacak.